Column

Heading

Column

Oorlog

Het is voor mij en voor de meesten met mij onbegrijpelijk dat mensen een oorlog starten. Elk nuchter denkend mens weet dat elke oorlog alleen maar verliezers kent. Er is geen staat die na een oorlog tot de conclusie kwam dat deze oorlog ‘winst’ had gebracht.

Oekraïense chauffeurs
Misschien weet u dat ondergetekende actief is in de wereld van transport en logistiek. Wij werken al dertig jaar onder andere. met heel hardwerkende Oost-Europese chauffeurs vanwege onze vestigingen in onder andere Polen en Hongarije. Sinds onze laatste overname hebben wij ook Tsjechische en een aantal Russische, Oekraïense en Roemeense chauffeurs. We hoorden dat de Oekraïense collega’s zullen worden opgeroepen vanwege de dienstplicht in die landen of als reservist moeten dienen. Geen idee waar dit eindigt. Ik ken collega bedrijven in Europa die uitsluitend met Oekraïense chauffeurs werken. Worden bij deze bedrijven alle chauffeurs opgeroepen om onder de wapenen te gaan en vallen ze stil omdat ze geen personeel meer hebben? Het zal je man of je zoon maar zijn die zich moet melden.

Tweede Kamer
En wat een hoogmoed dat onze Tweede Kamer discussieert over te nemen maatregelen tegen het machtige Rusland van Poetin. Echt tijdverspilling. Alsof dat kleine Nederlandje ook maar één (figuurlijk) schot zou kunnen lossen om Poetin bang te maken. Hier schiet je toch echt van in de slappe lach. Onze laatste ministers van defensie hebben nog nooit een geweer van dichtbij gezien. Onze Tweede Kamer moet haar mond houden; Amerika, Europa en de NAVO zijn nu aan het woord. Bij wijze van grap heb ik wel eens gezegd dat oorlog ook een voordeel heeft. In tijd van oorlog gaan namelijk alle onzinnige regels overboord en daar zijn wij heel hard aan toe want we hebben in onze weelderige hoogmoed heel veel onzinnige regels bedacht waar velen elke dag het slachtoffer van zijn. Laat onze Tweede Kamer leden zich daar eens op storten.

Onzinnige regels
In Oekraïne is nu niemand bezig met doorgeslagen CO2 – regels, iedereen zit in de overleven – modus. Dan mag zelfs overal gerookt worden. Het wordt tijd dat we alle onzinnige regels ‘afschieten’ en weer met beide beentjes op de grond komen te staan. Dat zal zeker bijdragen aan de vrede die we zoeken.