Column

Heading

Column

Luisteren naar Wirbelwind

Ik ben voor het eerst in mijn leven vier weken op vakantie geweest…vier weken, nooit gedacht dat ik dat zou kunnen. Die vier weken zijn voorbijgevlogen. Ik ben door maar liefst zes landen gereisd. Mijn dochter zei: ‘pap,deze keer eens niet over politiek. Schrijf eens over iets anders.’ Ik vroeg:‘waarover dan wel?’ De liefde is een leuk onderwerp zei ze. Tja, het begin vandeze column is natuurlijk een sterk begin. Een kerngezonde baby die uit liefdewerd geboren is natuurlijk het ultieme uitvloeisel van de liefde.

Helemaal niets over de op hol geslagen politiek? Vanmorgen isnet bekend geworden dat Pieter Omtzigt met zijn nieuwe partij Nieuw SociaalContract aan de verkiezingen mee gaat doen. Ik heb veel respect voor wat Pieteraan misstanden aan de kaak heeft gesteld. Naar verwachting gaat hij veelstemmen krijgen. Het zou mooi zijn als hij samen met Caroline van der Plas eenfrisse wind door Nederland laat waaien en dat al die ‘luchtfietsers’ engeldverspillers eindelijk buitenspel worden gezet. Het is hoog tijd voor eennuchtere Nederlandse kijk op de dingen en dat wij ons niet verbeelden dat wemet die paar Nederlanders wereldwijd het klimaatprobleem gaan oplossen.

Overigens moet nog maar echt aangetoond worden of we eenklimaatprobleem hebben. Een probleem wat naar mijn mening niet bestaat, het iseen gecreëerd probleem door onze hersenspoelende politici. Het wordt hoog tijddat dit soort politici eens meer liefde zouden betonen aan hun naasten inplaats van de portemonnee leeg te roven van bijna alle Nederlanders.

Gebruik ik toch ineens het woord liefde daar waar het over politiekgaat. Ik kom de laatste anderhalf jaar veel in Oostenrijk. En u raadt hetwaarschijnlijk al: de oorzaak hiervan is eine neue Liebe. Een prachtig Duitsliedje bezingt dit fenomeen. De wereldberoemde Oostenrijkse band Wirbelwindheeft een prachtig liedje over de liefde gemaakt: Lieben ist mehr als Leben.Wirbelwind komt binnenkort zingen als we samen vieren dat we allebei 65 worden.

In DenHaag en Brussel zouden ze eens goed moeten luisteren naar de teksten vanWirbelwind en er lering uit moeten trekken.