Column

Heading

Column

Je bedrijf verzekeren wordt steeds lastiger

Verzekeraars stellen echter steeds meer voorwaarden. Een autodealer die de sleutels van nieuwe auto’s aan het  einde van de dag in een onafgesloten laatje gooit, nodigt inbrekers zo’n beetje uit om de wagens mee te nemen. Een beetje nadenken is natuurlijk niet te veel gevraagd. Maar: de eisen worden steeds strenger. In sommige branches is het lastig of zelfs bijna onmogelijk om nog een verzekering af te kunnen sluiten. Denk aan recycling, houtverwerking maar ook aan bedrijfsverzamelgebouwen. Verzekeraars vinden de kans op schade claims zó hoog dat in steeds meer gevallen de deur nog maar op een héél klein kiertje staat of zelfs dicht blijft voor dit soort ondernemers. Wanneer er nog wel een verzekeraar bereid is, moet je voldoen aan bijvoorbeeld Scope 10 keuring,  brandblussers onderhouden en een inbraak-installatie hebben. De uitsluitingsclausules zijn vaak niet mals en de eigen risico’s veelal hoog. Geen fijne berichten, maar zoals altijd zijn er toch oplossingen voorhanden.

Weten wat de risico’s zijn, wat je kunt doen om deze tot een minimum te beperken en in gesprek gaan met iemand die weet wat er speelt in jouw branche is die oplossing. Eurorisk heeft marktinzichten weet welke maatschappijen nog wél bereid zijn tot het afsluiten van een verzekering. We onderhandelen voor je over de voorwaarden en helpen je goed beslagen ten ijs te komen, vóór het bezoek van de verzekeraar. Wat daarvoor nodig is? Alle (veiligheids)risico’s in het bedrijf in kaart brengen en het begeleiden van je de onderneming bij het minimaliseren daarvan.  

Eurorisk weet de weg naar de verzekeraar die bij je past en zorgt ervoor dat de kans dat er überhaupt een verzekeraar met geld over de brug moet komen, minimaal is. Voorkomen - preventieve maatregelen nemen dus - is beter dan genezen toch? De risicoverbeteraars van Eurorisk kunnen risico’s op een zeer begrijpelijke manier uitleggen en heldere adviezen geven. Goed inzicht leidt immers tot bewuste en dus betere verzekeringskeuzes!