Column

Heading

Column

Fictief

Het reglement van de kaartclub is streng. Je kunt zomaar  een boete krijgen:

  1. Op twee van de drie avonden moet je aanwezig zijn; lukt dat niet dan krijg je sowieso een boete. Haal je de helft van de kaartavonden niet, dan volgt  onverbiddelijk royement.  
  2. Te laat komen betekent een boete (ik moest die betalen toen ik één minuut te laat kwam).  
  3. Niet komen zonder afzeggen is ‘huftergedrag’ met een fikse boete tot gevolg.  
  4. Bier en wijn moet netjes op temperatuur zijn, zo niet volgt een boete.  
  5. De koude en warme hapjes moeten goed zijn, zo niet –u raadt het al – een boete.
  6. De tafel of het tafelkleed mag niet dezelfde kleur hebben als de achterkant van de kaarten.

Zo zijn er nog een aantal mogelijke boetes. Iedereen moet zorgen dat het tip top voor elkaar is. Maar met dit ledenaantal is het maximaal twee keer per jaar bij jou thuis. Dus dat valt wel mee; dinsdag is het weer mijn beurt. Fictief loop ik dus een aantal risico’s aanstaande dinsdag.

Ik heb politieke onderwerpen tot nu toe links laten liggen in deze column en dat wil ik deze keer zo laten. Hopelijk heb je gestemd op 15 maart, want we moeten terug naar gezond boerenverstand en terug naar normaal. Of moet ik het nog even hebben over fictief rendement? Of over het laatste idiote plan om op de linkerbaan van de autobaan uitsluitend elektrische auto’s toe te staan? Nee? Oké dan.  

Trouwens, ik weet wel een paar leuke boetes die we politici kunnen opleggen. Ik weet zeker dat er een heleboel geroyeerd zouden worden. En ik denk dat ik overga tot fictief belasting betalen, eens kijken wat de belastingdienst daarvan vindt. Dit is overigens een idee van een van de leden van de kaartclub.