Column

Heading

Column

Een kaartje leggen

Natuurlijk wil iedereen dat ons nageslacht ook in een mooi schoon land mag leven maar er moet ook gewerkt en geld verdiend worden. Waar denkt u waar die 25 miljard voor ons milieu vandaan moet komen? Niet van de mensen die al deze onzin bedenken, die zijn alleen goed in geld uitgeven. Het enige wat de Jettens in ons landje kunnen bedenken is belasting heffen, nu moet de BPM weer verdubbeld worden. Gelegaliseerde diefstal noem ik dat. En stoppen met wolven in onze natuur, er zijn genoeg schapen gedood door deze rovers. Blijkbaar moeten er eerst ernstige ongelukken gebeuren.

Over ongelukken gesproken. In het dorp waar ik woon moet een fietspad komen langs een gevaarlijke weg in het buitengebied, er zijn daar inmiddels doden gevallen. De voorbereidingen voor de aanleg van dit fietspad zijn begonnen, maar ook alweer stop gelegd omdat er asbest is aangetroffen. En iets met een verdwaalde vleermuis. Alle alarmbellen gaan dan af bij onze natuurfreaks. Bij hen is het leven van een vleermuis meer waard dan een mensenleven. Hoe haal je het in je hoofd.

Ik ben bezig met een nieuwbouwplan in mijn dorp. Nadat je alle vergunningprocedures door bent denk je dat de bouw eindelijk kan beginnen. Maar nee, een voorlopig archeologisch onderzoek bracht aan het licht dat er met grote waarschijnlijkheid fragmentjes van steen – afkomstig uit de late middeleeuwen – in de bodem zouden zitten. Een nader onderzoek moest plaatsvinden en dat hele verhaal ging € 6.500 kosten. Of ik dat even wilde betalen. Het nader onderzoek heeft exact anderhalf uur geduurd met een eindconclusie dat er niets bijzonders in de bodem zit. Weg centjes.

Het zijn voorbeeldjes van de totaal doorgeslagen bureaucratie in ons landje. Ik kan er echt niet meer tegen. Ik ga een kaartje leggen met mijn vrienden.