Column

Heading

Column

Twente Special Olympics

Wist je dat van 10 tot en met 12 juni 2022 in veertien Twentse gemeenten het grootste multi-sportevenement van Nederland wordt georganiseerd? Ruim drieduizend atleten met een verstandelijke beperking zullen op 25 sportonderdelen voor goud strijden. De openingsceremonie vindt plaats op 10 juni in het FBK-stadion. Op de campus van de Universiteit Twente wordt een heus olympisch dorp uit de grond gestampt.

Steentje bijdragen
Niet alleen de Twentse gemeenten, sportverenigingen en instellingen dragen hun steentje bij. Juist ook vanuit het bedrijfsleven worden de mouwen opgestroopt om de atleten, hun begeleiders, families en fans uit het hele land een fantastische tijd te geven en kennis te laten maken met al het moois dat Twente te bieden heeft.

KienhuisHoving Foundation
Bij KienhuisHoving vinden we dat iedereen het recht heeft om het beste uit zichzelf te halen. Vandaar dat de KienhuisHoving Foundation kinderen in de regio ondersteunt die ambitieus en getalenteerd zijn, maar niet altijd de mogelijkheden hebben om hun ambitie waar te maken. Dat kan zijn op het gebied van onderwijs of muziek, maar ook op sportief gebied. Juist daarom zijn de Special Olympics zo van belang. De atleten krijgen een podium om op te stralen. Voor een aantal dagen draait het alleen om hen. Ieder ander kan een bijdrage leveren om dit mogelijk te maken. Met een aantal collega’s zal ik een bescheiden bijdrage leveren door drieduizend bedden op te maken in het olympisch dorp. Gezellig én noodzakelijk.

Vrijwilligers gezocht
Wil je ook jouw steentje bijdragen? Meld je dan aan als vrijwilliger op www.specialolympics2022.nl, koop een kaartje voor de openingsceremonie (naast leuk en ontroerend ook een mooie netwerkmogelijkheid!) of kom gewoon kijken bij één van de sportonderdelen. Het doel is om door noaberschap en samen te werken de atleten te laten stralen en genieten om zo een zo groot mogelijke maatschappelijke impact te realiseren. Doe je mee?