Column

Heading

Column

De beste loopbaanwensen, dat gun je iedereen!

Een ondernemer die veel bezig is met de voorkant van zijn bedrijf zal hier minder snel bij stilstaan. Voor hem of haar ligt begrijpelijkerwijs de focus op sales, maximale productie tegen zo laag mogelijke kosten, het primaire proces in het lopende boekjaar. Van een loyale medewerker wordt verwacht dat hij of zij keihard en met plezier meewerkt om de targets te behalen.

Bij een werknemer speelt ook een ander belang. Namelijk een duurzame loopbaan tot aan het pensioen, tot 67 jaar. Eigenlijk zou iedere werknemer rond het 47e jaar zichzelf moeten afvragen of het huidige werk nog wel 20 jaar vol te houden is. Moet er misschien wat veranderen of zelfs een switch overwogen worden? En is die switch mogelijk bij dezelfde werkgever? En moeten daarvoor opleidingen gevolgd worden? En hoe pak je dat dan aan?

Even wat feiten. In het bedrijfsleven weten we dat circa 20 procent van de medewerkers ongemotiveerd is in zijn huidige werk. Daarnaast loopt 30 procent op den duur een risico om uit te vallen met stress –of burn-out klachten of verlaten het bedrijf noodgedwongen met een vaststellingsovereenkomst. Naast kosten is het tijdrovend en negatief voor de sfeer en de uitstraling van je organisatie. Een goede reden om dit eens even op je in te laten werken.

Bij het Loopbaanstation worden medewerkers met een vraagstuk letterlijk even uit de dagelijkse omgeving gehaald en in een persoonlijk gesprek op weg geholpen om de focus te verleggen. Zij deelt kennis en ervaring, helpt werkgevers om mensgericht te ondernemen en stimuleert bij het vinden van blijvend werkgeluk van hun medewerkers. Want dat wens je toch iedereen!