Het gaat om werkplezier

Loopbaanstation geeft werknemers perspectief

Het gaat om werkplezier

Loopbaanstation geeft werknemers perspectief

Op initiatief van ondernemers in de Twente Board werd vier jaar geleden het Loopbaanstation opgezet: een organisatie die ondersteuning biedt voor het creëren van duurzame inzetbaarheid, een leven lang ontwikkelen en zorgen voor een werkplek waar met plezier wordt gewerkt. “Alleen komt die boodschap nog te weinig door”, oordeelt Frans Schuitemaker van het Loopbaanstation in Almelo: “Veel bedrijven hebben er nog geen oog voor of de tijd ervoor ontbreekt. De waan van de dag ligt bij andere zaken: de hoge energieprijzen, de kosten voor grondstoffen en uiteindelijk de vraag hoe je je onderneming rendabel kunt houden.” Dan wordt het individuele belang van de werknemer al snel uit het oog verloren, terwijl juist nu aandacht en begrip nodig is, vindt Schuitemaker. “Er zijn zoveel redenen te bedenken dat een werknemer niet meer gemotiveerd  is en dat hoeft niet altijd door het werk zelf te komen. Als bypass van de werkgever helpen wij medewerkers met hun dilemma’s; we adviseren hen met een hulpvraag bij obstakels of bij koersbepaling op het werk.”

Perspectief

In de afgelopen vier jaar heeft door tussenkomst van het Loopbaanstation zeventig procent van de werknemers die een loopbaantraject hebben gevolgd, besloten bij het bedrijf te blijven. De redenen om te blijven liggen per definitie niet in het krijgen van een hoger salaris, maar vooral in zaken als verdere ontwikkeling of een mogelijkheid tot het volgen van een opleiding zegt Schuitemaker: “Het gaat om een loopbaanperspectief tot aan het pensioen. Dertig procent wordt door het Loopbaanstation begeleid naar een ander bedrijf, een andere baan en/of een andere sector.”

Loyaliteit

In de praktijk voelt men een taboe op het bespreekbaar maken van je onvrede bij het management of HR en is men bang dat dit consequenties heeft in de vorm van een vertrouwensbreuk. Vaak ook is een HR-medewerker volledig in beslag genomen door andere urgente zaken. Soms is het ook status die aan een functie kleeft en die men moeilijk kan loslaten. ”En dan is er ook nog altijd die grote loyaliteit van de Twentenaar; je vertrekt niet gauw bij je baas. De kernvraag is vaak: past waarvoor je ooit hebt gekozen nu nog wel bij je? Als dat niet het geval is heb je een mismatch en ontstaat een situatie van gebrek aan motivatie en een mogelijke burn-out”, benadrukt Schuitemaker nogmaals: “En de werkgever houdt zichzelf voor de gek door geen aandacht te besteden aan loopbaanontwikkeling, want die werknemer komt ziek thuis te zitten, verziekt onbewust de sfeer of gaat uiteindelijk weg. En dat kost de werkgever in alle gevallen veel geld.”

Belangrijkste asset

Zelf heeft hij een gevarieerde carrière achter zich die hem via transportbedrijf Nijhof Wassink en OAD bij het Rijksmuseum Twente bracht. “Van de switches die ik heb gemaakt heb ik geen spijt. In de directiefuncties die ik vervulde stelde ik mezelf weleens de vraag: blijf ik dit volhouden tot aan mijn pensioen of is het voor het bedrijf wel goed als ik blijf hangen in deze functie? Ik weet dat het voor werknemers heel zwaar is als ze tegen hun zin naar het werk gaan. Ik ken dit soort situaties en verwijt mezelf nu wel eens dat ik er destijds als directeur weinig of niets mee gedaan heb. Daarom ben ik er nu ook zo van overtuigd dat we werkgevers zo goed van dienst kunnen zijn. Ook door duidelijk te maken dat je werknemers je belangrijkste asset zijn.” Samen met loopbaanprofessionals Ellen Kaufmann en Elles Leus wordt dagelijks gewerkt aan meer plezier op de eigen werkplek. En als dat er niet is krijgt een medewerker handvatten en ondersteuning bij zijn zoektocht. “Bovendien beschikt het Loopbaanstation over een uitgebreid netwerk waar wij een beroep op kunnen doen en mee samenwerken”, besluit Frans Schuitemaker: “Weet je, soms is het ook gewoon onzekerheid, machogedrag, schaamte of angst om een stap te maken. Hier kunnen ze hun verhaal kwijt, krijgen ze oprechte aandacht en ondersteuning en dat is eigenlijk de belangrijkste eerste stap in het nemen van de regie over je eigen werkplezier.”

Loopbaanstation

Plesmanweg 9 (knt106, Matrixgebouw)

7602 PD Almelo