Gebundelde ervaring en expertise

LOOHTS specialist in verduurzaming bedrijfspanden

Gebundelde ervaring en expertise

LOOHTS specialist in verduurzaming bedrijfspanden

Onder de naam LOOHTS hebben Ter Steege Bouw Vastgoed en Ter Steege Advies & Innovatie, Wildvank Gevelspecialisten en de Loohuis Installatiegroep en Loohuis Advies de handschoen opgepakt. Vanuit de visie dat verduurzaming een belangrijke bijdrage levert aan besparingen op de energiekosten en de zorg voor een beter en gezonder milieu, werken de partners binnen LOOHTS samen om panden toekomstbestendig te maken als het gaat om energieverbruik. Daarbij heeft LOOHTS de mogelijkheid om het gehele traject te realiseren; van advies tot en met uitvoering. Die positie kan dit partnership ook innemen omdat de individuele deelnemers een schat aan ervaring en expertise hebben. Met die gebundelde kennis is LOOHTS in staat om naast een passend advies ook de beste oplossingen te realiseren.

Urgentie van verduurzamen

Iedere ondernemer met een bestaand pand onderkent inmiddels de urgentie van verduurzamen. Het gaat daarbij overigens niet alleen om besparingen op de meter, ook het comfort op de werkplek is een factor waar aandacht aan besteed moet worden. Immers, in tijden dat werknemers schaars zijn is het bieden van een prettig binnenklimaat van strategisch belang. Voor veel ondernemers is verduurzaming dus een noodzaak. Niettemin is er in veel gevallen nog koudwatervrees om de investeringen te doen. LOOHTS heeft daar een andere visie: de energieprijzen zullen voorlopig nog hoog blijven. Dat heeft tot gevolg dat de maatregelen om het bedrijfspand energiezuiniger te maken sneller worden terugverdiend. Overigens is het wel zaak om snel een besluit te nemen. Niet alleen bouwmaterialen maar ook arbeid is schaars in de sector; daarom adviseert LOOHTS om snel in gesprek te gaan over het verduurzamingstraject.

Het unieke van LOOHTS is de gebundelde kennis van de deelnemers. Niet alleen een inventarisatie van de energieprestaties en bijbehorend advies, maar ook uitvoering vinden plaats vanuit één organisatie. Van het installeren van warmtepompen en zonnepanelen tot het aanbrengen van dak- en spouwmuurisolatie en hoog rendement glas; het is slechts een kleine greep uit het totale aanbod dat dit Twentse partnership kan bieden. Bovendien kan de groep ook het beheer en het onderhoud van de systemen en techniek op zich nemen. Daarmee zorgt LOOHTS dat ondernemers ook in de toekomst verzekerd zijn van een lagere energierekening en bovendien een bijdrage leveren aan een groenere wereld.

LOOHTS

Loohuis Advies

Bedrijvenpark Twente 445a, Almelo

Ter Steege Bouw Vastgoed

Surinameweg 10, Apeldoorn

www.loohts.nl