iQ Makelaars én 123Wonen samen sterker!

“Het beste van twee werelden”

iQ Makelaars én 123Wonen samen sterker!

“Het beste van twee werelden”

“We doen het anders dan anderen”, verklaart Norbert het feit dat zó veel verhuur- en verkoopmakelaars onder de vlag van 123Wonen en iQ Makelaars werken. “Ik ben opgeleid als jurist maar nu 13 jaar actief als makelaar; ik weet wat er moet gebeuren om panden aan de man te brengen. Alles wat ik zelf in al die jaren heb geleerd, breng ik over. Doordat we met exclusieve rayons werken, zijn de bij ons aangesloten makelaars geen concurrenten van elkaar, maar horen we van elkaar wat de markt doet en wat goed werkt. Daar worden we allemaal beter van. Ook ik leer nog elke dag”, stelt hij. Het grote voordeel van samenwerken met een iQ Makelaar, is de landelijke dekking. “De trek vanuit de Randstad naar de rest van het land is tijdens Corona op gang gekomen en nog steeds niet gestopt. Door een iQ Makelaar in te schakelen, heb je meer kans om te verkopen aan een westerling die Amsterdam te druk en te duur vindt worden. We hebben twee kantoren in Amsterdam. De makelaars daar kennen de lokale markt en de makelaars hier kennen Twente. Een win-win situatie dus.”

Goed in beeld

Ook de lokale iQ Makelaars in Twente, kunnen rekenen op de expertise van de 15 medewerkers op het Enschedese hoofdkantoor. Koopwoningen worden allemaal online én in een luxe brochure uitgebreid gepresenteerd met de sterke punten van de woning, die in overleg met de verkopers zijn opgesteld om geïnteresseerden echt aan te spreken. Daarnaast krijgt elke verkoopklant stylingadvies zodat potentiële kopers de mogelijkheden die het huis biedt, goed in beeld krijgen.” Marketing gebeurt niet alleen regionaal, maar ook landelijk en zelfs internationaal omdat iQ Makelaars zich ook richt op expats en internationals door vanuit hun eigen platform Luxuryhomes.nl op meer dan 88 buitenlandse portals te adverteren. “We denken met de verkopers mee, maar ook met de kopers. We proberen zo volledig mogelijk te zijn en vragen te beantwoorden voordat ze gesteld worden. De kunst is om je goed te verplaatsen in de doelgroep; senioren willen wat anders dan starters.”

Gratis energieadvies of energielabel

Een ander belangrijke pré die klanten van iQ Makelaars hebben is het gratis energieadvies dat zij krijgen. In Twente werken meerdere makelaars die ook opgeleid zijn als energieadviseur en daardoor als geen ander weten welke maatregelen in welk pand het beste genomen kunnen worden om energie te besparen of om te weten welke waardeontwikkeling dit met zich meebrengt. “Die combinatie is vrij uniek”, zegt Norbert. “Als makelaar moeten we bij verkoop toch de energiebehoefte of gewenste upgrades in kaart brengen, waarom niet gelijk helemaal goed? Wie offertes van isolatiebedrijven opvraagt, krijgt veelal advies dat ‘gekleurd’ is. Wij leveren onafhankelijk advies. Ook voor een vrij standaard woning, maar het wordt juist interessant bij een wat oudere, vrijstaande woning. Een bedrijf dat daken isoleert zal niet snel de zoldervloer isoleren terwijl dit soms de beste oplossing is.”

Mooie uitdaging

Norbert is al lang makelaar en heeft in diverse plaatsen ervaring maar houdt nog net zoveel van zijn vak als in het begin. “Ik ben veel bezig met landelijke coaching en marketing maar als ik een verkoopdossier oppak, doe ik alle bezichtigingen zelf. Zeker bij wat oudere en grotere woningen vind ik de verkoop een mooie uitdaging, maar ook het advies. Zo hebben we een geavanceerde warmtebeeldcamera waardoor precies te zien is waar in huis warmte weglekt. Maar gesprekken gaan ook over de beste manier om vloerverwarming te plaatsen vaak met behoud van enkele radiatoren, over het gebruik van speciale radiatorpanelen en het plaatsen van een dekvloer deels los van een muur als deze niet goed te isoleren is om zoveel mogelijk warmte binnen te houden.” Naast het actief zijn als verkoopmakelaar, stuurt Norbert ook het vastgoed-beheerteam aan. Beleggers kunnen het beheer van panden onderbrengen bij 123Wonen zodat zij geen omkijken hebben naar contracten, huurverhogingen, mutaties of een 24/7 storingsdienst. Vanuit Enschede zijn landelijk enkele duizenden woningen in beheer. “Het voordeel is dat wij zowel de huurders- als de kopersmarkt kennen. Soms twijfelen mensen over verkoop of verhuur, wij kunnen hier goed in adviseren. Het beste van twee werelden.”

iQ Makelaars Enschede

Twekkeler Es 42, 7547 SM Enschede

Enschede@iQMakelaars.nl, T. 053 - 760 16 00

www.iQMakelaarsEnschede.nl

www.123Wonen.nl