Goed werkgeverschap hoog in het vaandel bij De Bloemenbeek

Goed werkgeverschap hoog in het vaandel bij De Bloemenbeek

“Binden, boeien en behouden zijn voor mij kernwaarden bij goed werkgeverschap”, stelt Strikker.“We scouten op talent, zetten continu in op ontwikkeling van onze mensen, op professionele vaardigheden maar ook op menselijk vlak. Zo kunnen medewerkers meeveren en meebewegen in ons familiebedrijf, ontstaat er teamgevoel en groeit iemand uit tot een teamlid dat zich een ware Bloemenbeeker voelt. Iemand met toewijding, betrokkenheid en flexibiliteit naast de professionaliteit.”

Binnenkort gaat zo’n rasechte Bloemenbeeker van zijn welverdiende pensioen genieten. “Onze Banqueting Maître Huub Stegeman neemt na ruim 45 jaar dienstverband afscheid van zijn werkzame leven. Een icoon dat welbekend is bij een groot deel van onze vaste gasten. Huub is een prachtig voorbeeld: hij kwam in 1979 als jonge knul bij ons binnen als hulp in de bediening en maakte de hele ontwikkeling mee van een hotel met twintig kamers en een restaurant tot de huidige internationaal gelauwerde Bloemenbeek met zestig kamers en suites.”

In de loop van de jaren heeft Huub zich verder ontwikkeld tot hoofd van de zalen waar onze events, huwelijksfeesten, conferenties, familiediners en zakelijke bijeenkomsten worden gehouden. We nemen in decemberafscheid met een feestelijke lunch met 45genodigden, onder wie ook oud-medewerkers, om onze iconische gastheer uit te zwaaien”, vertelt Strikker.

 

Talent scouten

De Bloemenbeek staat nationaal en internationaal hoog aangeschreven. Strikker nam eerder dit jaar de Terras-Award van Gault Millau in ontvangst, kreeg onlangs een eervolle vermelding in gids Lekker en De Bloemenbeek kreegv oor de veertiende keer op rij de toekenning van de Michelin-ster. “Dat is de langst toegekende ster in Twente”, vertelt Strikker, “maar ik ben vooral trots op de toekenning van de nieuwe ster aan Restaurant Joann in Enschede naast deal bestaande sterren van de Swarte Ruyter in Holten en die van Hotel ’t Lansink in Hengelo. Zowel Lars van Galen van ’t Lansink als Emiel Kwekkeboom van Joann hebben hier een aantal jaren gewerkt onder leiding van onze SVH Meesterkok Michel van Riswijk. Zij zijn prachtige voorbeelden van talenten die hier belangrijke ervaring hebben opgedaan. Binnen onze witte brigade is Vincent Goris, die ook al veertien jaar bij ons werkt, inmiddels doorgegroeid tot tweede chef naast Michel. Een rol die hij met verve vervult na het vertrek met vijftien dienstjaren van Mathijs Mulder.”

Naast de chefs wissel heette De Bloemenbeek ook nieuwe Maîtred'Hotel Simone Fondi welkom in het team als hoofd bediening naast Anouk Helthuis die promotie maakte tot Maître Sommelier. De Italiaan Fondi heeft over de hele wereld gewerkt in de topgastronomie waaronder bij het met twee sterren gewaardeerde Spectrum van Waldorf Astoria in Amsterdam. Strikker: “Simone is mede door de liefde bij ons in Twente terecht gekomen en brengt een schat aan ervaring mee. Wij zijn hier zeven dagen per week geopend dus net als in het voetbal hebben weop de belangrijkste posities dubbele bezetting van de rollen.”

Voetbal neemt een belangrijke plek in bij de Bloemenbeek. Niet alleen omdat Strikker een groot liefhebber is, maar ook vanuit professioneel oogpunt. “De successen van FC Twente, met de heren in de Europa League en de dames die Champions League spelen, brengen bij ons weer prachtige teams binnen. Dit jaar hadden we onder meer het Deense FC Nordsjælland, Wolfsburg, Chelsea en Feyenoord te gast. Maar ook het TOS Jubileumfeest was memorabel net als Military Boekelo-Enschede samen met onze partners en de prachtige meetings van internationale bedrijven die bij ons werden gehouden.”

 

Wintertuin

Een nieuw concept de komende maanden is de wintertuin. “In onze prachtige binnentuin zetten we onder een grote stretch tent een prachtige winterse sfeer neer, waar je kunt genieten rond een haardvuur: op de Ofyrs bereiden onze chefs de heerlijkste gerechten, de Glühwein en kerstbomen zullen vanzelfsprekend niet ontbreken. Een heerlijke plek om bijvoorbeeld met je werknemers het nieuwe jaar in te luiden of juist voor de kerstdagen te genieten van een ontspannen samenzijn. We kunnen niet wachten om jullie kennis te laten maken met dit nieuwe concept.”