De Bloemenbeek onderscheiden met eervolle European Hotel Award

De Bloemenbeek onderscheiden met eervolle European Hotel Award

De European Hotel Award is in 2018 in het leven geroepen en behoort inmiddels tot een prestigieuze onderscheiding voor de hotellerie-branche. Niet alleen hotels, maar ook verantwoorde bedrijfsvoering, gastronomie en comfortabele luxe worden gekroond met een award. Raymond Strikker en Maureen Sprokkereef namen de onderscheiding in ontvangst tijdens een feestelijk galadiner met 200 hoteliers en genodigden in het vijf sterren hotel Sofitel Barcelona Skipper. “Namens ons hele team”, benadrukt Strikker: “We hebben een fantastische ploeg die al die jaren heeft bijgedragen aan de eer die ons nu te beurt valt.” Naast De Bloemenbeek kregen hotels in Italië, Frankrijk, Portugal en Spanje een Art of Hospitality onderscheiding. Hotel-restaurant van het jaar werd Esplanade Zagreb Hotel met het vermaarde restaurant Zinfandel in Kroatië. Dichter bij Nederland werd ook het prachtige Botanic Sanctuary hotel uit Antwerpen gelauwerd. 

 

Van nominatie naar Award

“De nominatie en uiteindelijke keuze voor het hotel en restaurant in De Lutte is mede gebaseerd op de internationale aandacht die De Bloemenbeek trekt”, zegt Raymond Strikker. “We vallen op. Bijvoorbeeld door de Tripadvisor-waardering waarin we telkens weer in de top van Nederland weten te eindigen. Maar ook dat we zowel door Michelin als de Gault&Millau al jaren zeer stabiel en hoog worden onderscheiden telt internationaal mee. En wat niet onbelangrijk is, is dat we indruk maken vanuit Twente en De Lutte. We liggen wat verder van de randstad maar men weet ons toch uit de gehele wereld te vinden. Bijvoorbeeld de topclubs en landenteams uit het internationale voetbal. Dat wordt door de jury genoemd.”


Overigens wordt binnen de Award uitreiking een verschil gemaakt tussen de grotere, internationale luxe hotels die veelal gemanaged worden door een keten. “Daarnaast zijn er de wat meer kleinere geheel zelfstandige hotels, privately owned en met een lange traditie en staat van dienst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Quality Lodgings (QL hotels) en Relais & Chateau. In die categorie horen we absoluut thuis. En wat het dan extra leuk en bijzonder maakt: dit jaar ben ik 35 jaar hotelier. In mijn dankwoord met Maureen op het podium heb ik vooral mijn huidige, maar ook alle medewerkers uit mijn vorige Bloemenbeek-teams, bedankt die mij al die jaren de ruimte en de mogelijkheid hebben gegeven om mijn dromen als ondernemer te verwezenlijken. Vooral hulde aan hen allen dus! Alleen lijk je soms sneller te gaan maar samen kom je absoluut verder!”