Autobedrijf Heisterkamp kan snel schakelen

Autobedrijf Heisterkamp kan snel schakelen

Autobedrijf Heisterkamp in Ootmarsum heeft een lange historie: in 1920 werd de onderneming al opgezet en ging later over in handen van de familie Wiefferink, waarvan Peter en Christiaan Wiefferink nu aan het roer staan. Peter in Ootmarsum bij Autobedrijf Heisterkamp, Christiaan leidt Autobedrijf Wiefferink in Denekamp.

Jong gebruikte auto’s

Zowel de zakelijke markt als de particuliere autobezitter worden vanuit de twee bedrijven bediend. “Het is vijftig procent zakelijk”, vertelt Peter Wiefferink: “ Het merendeel van het aanbod zijn jong gebruikte auto’s. We leveren ook nieuw, maar op bestelling. Daarnaast beschikken wij constant over een voorraad van vijftig personenwagens. Dat zijn jong gebruikte auto’s die wij importeren vanuit alle Europese landen, maar met name Duitsland. Op basis van een betrouwbaar netwerk uiteraard.” Zelf een auto importeren komt dat weinig voor: “Je hebt geen netwerk, het is een zoektocht naar de auto die jij wil gaan rijden en dan is er de regelgeving. Wij kopen rechtstreeks in, weten de weg en kennen de regels”, aldus Wiefferink.

Flexibiliteit is naast kennis en ervaring steeds belangrijker geworden. “ De zakelijke markt wil flexibiliteit: bij de keuze voor stekkerauto’s of brandstof maar ook in leasing, verzekeren en financiële diensten. We bieden alle varianten, van huur en shortlease tot zestig maanden. Wij snappen dat een ondernemer soms een contract moet aanpassen. Daar moet je niet moeilijk over doen. Het gaat erom dat de klant en de bestuurder tevreden zijn. Als dienstverlener in mobiliteit moet je je dan soepel opstellen”, zegt Peter Wiefferink, die niet alleen meer denkt in personenwagens, maar complete mobiliteit: “We hebben recent een rijwielzaak in Denekamp toegevoegd. We zien een duidelijke trend naar e-bikes voor het woon-werkverkeer. We willen dat kunnen bieden.” Waar het met de mobiliteit naar toe gaat en welke nieuwe vormen zich in de toekomst aandienen, dat durft Peter Wiefferink van Autobedrijf Heisterkamp niet te voorspellen, maar een ding is zeker: “Er zal altijd weer iets op ons pad komen en dan zijn wij er klaar voor. Voor onze relaties.”  

 

Autobedrijf Heisterkamp
Eerste Stegge 8, Ootmarsum
T. 0541- 291 577

www.autoheisterkamp.nl