Adviseurs in toekomstbestendig vastgoed

Adviseurs in toekomstbestendig vastgoed

Sinds 2011 ondersteunt het team van Acutus B.V. vastgoedeigenaren in de zakelijke markt bij alle mogelijke vraagstukken. “Het unieke van ons bedrijf is dat we expertise leveren over de gehele levensduur van het vastgoed. Vanaf een idee voor nieuwbouw of renovatie tot de demontage, in elke fase hebben we specialisten die opdrachtgevers ondersteunen”, vertelt directeur Martin Wagenmans. “We werken met vier pijlers met elk een team van specialisten.”

Het gaat daarbij om de pijlers ‘nieuwbouw en renovatie’, waar zaken spelen als het ontwerpen van installaties met keuzes voor klimaatsystemen, warmtepompen en zonnepanelen tot het ontwerpen van innovatieve cleanrooms en operatiekamers. “Je kunt ons zien als de ‘architect van de techniek’.” De tweede tak van sport is het ‘vastgoedbeheer’. “Het organiseren, plannen en budgetteren van het benodigde onderhoud, het opstellen van meerjarenplannen mede voor vervanging, maar ook het opstellen van energielabels of het afsluiten van een gunstig energiecontract”, verduidelijkt Wagenmans. ‘Inspecties’ vormt de derde pijler binnen Acutus B.V.. “Denk daarbij aan inspecties als NEN 3140 en Scope 8, 10 en 12 die onder meer gaan over installatie-, gebruikers- en brandveiligheid van de elektrotechnische installaties.” ‘Facilitair beheer’ vormt de pijler die volop in ontwikkeling is bij het Almelose bedrijf. “Vastgoedeigenaren kunnen dus tijdens de hele levenscyclus van hun vastgoed bij ons terecht”, aldus Wagenmans. “Van de (nieuw)bouw tot werkplekinrichtingen en van de contractvorming van de koffiemachine tot het groenbeheer.”

Alle branches

Acutus B.V. is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met 24 enthousiaste, kundige medewerkers die vastgoedmanagers of -eigenaren in meerdere branches adviseren. Overheidsgebouwen, ziekenhuizen, scholengemeenschappen, het bedrijfsleven; noem een bedrijfstak en Acutus B.V. heeft het in de portefeuille. “Wij werken marktonafhankelijk wat betekent dat wij voor onze opdrachtgevers altijd op zoek zijn naar het beste voorstel met een passende prijs/kwaliteit verhouding. Acutus B.V. is sinds begin 2022 te vinden in het duurzaam gerenoveerde bedrijfspand aan de Twentepoort Oost 10b in Almelo. Kennismaken? De koffie wordt vers gezet!