Persoonlijk contact is belangrijk bij Duchatteau

Persoonlijk contact is belangrijk bij Duchatteau

Duchatteau is ook gespecialiseerd in het traject Spoor 2 in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter en arbeidsdeskundig onderzoek. Onder de klantenkring bevinden zich productiebedrijven, grote zorginstellingen en ‘de mkb’er om de hoek’.

Mensen met lichamelijke en psychische beperkingen weer werkfit terugbrengen in het arbeidsproces: dat is soms best een opgave. Neem nou Spoor 2: de zoektocht naar een passende baan bij een andere werkgever. “Dat voelt voor een werknemer soms als een taakstraf.” Lies ter Stal: “Zie je wel, ze willen van me af, denken ze dan. Wij zijn er dan nog niet bij betrokken. Dat idee kan gemakkelijk ontstaan en een werkgever weet niet altijd alles goed uit te leggen. Terwijl het ‘tweede spoor’ juist is bedoeld om te voorkomen dat iemand na twee jaar geen inkomen meer heeft.”

De aanpak

“We helpen om werk te vinden dat past bij hun belastbaarheid. We leveren altijd maatwerk, met een multidisciplinaire aanpak. En een van onze eigen collega’s is docent lichamelijke opvoeding en trainer. We werken ook samen met fysiotherapeuten. Mensen moeten weer hun vertrouwen in hun lijf krijgen en aanvoelen wat ze kunnen.  Dat lukt niet met praten alleen… En als er wél moet worden gepraat, dan is goede communicatie van groot belang”, zegt Lies ter Stal. “Bij contacten via appjes gaat er zóveel mis! Je moet echt met alle betrokken partijen om de tafel. Zó belangrijk!” Dat blijkt uit de reacties en de resultaten, constateert ze.

Bijzonder is de zelf ontwikkelde ‘balansplanner’. “Cliënten ontdekken daarmee wat ze veel energie kost of juist oplevert en hoe ze daarmee beter kunnen omgaan. Simpel maar effectief”, zegt ze. “Dagelijks even kleurcodes invullen. Je krijgt meer inzicht, je wordt je meer bewust van patronen, en je leert beter plannen en doseren.” Overigens: “Ook in de offertes leveren we maatwerk. Een bedrijf betaalt bij ons niet standaard altijd het volle pond.”

Duchatteau
T. 0546 - 458 288
info@duchatteau.com
www.duchatteau.com