Netwerken wordt nooit meer normaal

Netwerken wordt nooit meer normaal

Niet-normaal netwerken, hoe dan?

Gooi de visitekaartjes de deur uit

Ben jij ook niet veel nieuwsgieriger naar de persoon er achter? De waarde van een ontmoeting ligt veel meer in het handen schudden en het echt met elkaar verbinden. Wat speelt er in de organisatie van jouw gesprekspartner, hoe kunnen jullie elkaar verder brengen? Door elkaar spontaan te ontmoeten, komt die kop koffie (bijna) vanzelf. Onderwijs, overheid en ondernemingen weten elkaar zo steeds vaker te vinden en voelen niet meer als aparte, maar juist als versterkende werelden.

Eerst ontwikkeling, dan sales

Durf de (kennis)ontwikkeling van jou en jouw bedrijf op nummer 1 te zetten. Een mooi klantenbestand is van belang, maar als je niet de juiste ontwikkelingen doormaakt kun je ook niet spreken uit de juiste ervaring. Netwerken inzetten als vorm van acquisitie wordt dan ook steeds meer verleden tijd. Ervaringen delen met experts uit jouw vak kan van toegevoegde waarde zijn voor de continuïteit in jouw organisatie. Durf kwetsbaar te zijn en te ervaren hoe waardevol dit kan zijn tot het komen op een antwoord. Sommige innovaties kun je alleen samen oppakken. Daar heb je gelijkgestemden, en dus ook netwerk, voor nodig.

De vingerafdruk van jouw organisatie

Ondernemen is vooruitdenken en vraagt om de juiste kennis en ontwikkeling om successen te boeken. Sta eens stil bij de vingerafdruk van jouw organisatie. Ben je bijvoorbeeld een familiebedrijf? Ga je van Euregionale samenwerking op het puntje van je stoel zitten of ben jij koploper in circulariteit? Dan heeft jouw organisatie iets moois te brengen aan Twente.

Backcasten is het nieuwe forecasten

Bedenk je je wel eens hoe jouw organisatie erbij staat in 2032? Zet deze bril eens op en probeer stapsgewijs terug te redeneren naar nu, 2023. Geef vorm aan je acties van de toekomst. Natuurlijk kun je niet alles voor zijn. Artificial Intelligence, Chat GPT, CRMsystemen, algoritmes. Ontwikkelingen en innovaties volgen zich in raptempo op. Weet wat aan dit aanbod van innovaties voor jouw organisatie relevant is en focus je daar op. Wees nieuwsgierig en ontmoet de juiste mensen die je verder kunnen brengen richting jouw organisatie van 2032!

Van samen werken richting samenwerken

Een informele werksfeer en flexibiliteit is steeds vaker de reden waarom sollicitanten kiezen voor een bepaald bedrijf. Om dagelijks samen met elkaar te werken, is er ook goede samenwerking nodig. Hoe de hiërarchische verhoudingen ook liggen, zorg dat door samen te doen er ook gezamenlijke resultaten komen om trots op te zijn. Probeer jouw ondernemersuitdagingen in het midden te leggen. Investeer in een vertrouwde omgeving met ruimte voor diversiteit, het individuele idee en het samenwerken zonder af te kaderen op afdelingen of niveaus. Zo groeit succes.

In Twente gebeurt het

In Twente hebben we een diversiteit aan meningen en talenten. Omarm het ongemak dat je niet alles zelf op kunt lossen. Expertise die je niet in huis hebt, loop je het liefst tegen het lijf. Durf te gluren bij de buren. Wakker met jouw netwerk jouw eigen creativiteit aan zodat je nieuwe energie krijgt voor je volgende werkdag.

UPCOMING | Masters of IKT

De economische situatie, sky high of turbulentie?

Mondiale spanningen en de recente pandemie hebben onze kijk op ondernemen veranderd. Hebben we economisch gezien echt die turbulentie waar we overal over lezen, of gaan we toch sky high alleen weten we het niet?

Wanneer? Dinsdag 28 maart van 15.30 - 18.30 uur
Kaarten via ikt.eventgoose.com

Vitaliteit, zelfzorg of bedrijfsbeleid?

Dat de juiste balans tussen lichaam en geest bijdraagt aan een goede gezondheid horen we overal. Wanneer heb jij als werkgever invloed op het medewerkerswelzijn en wanneer gaat dit over op het ‘zelfzorgend vermogen’ van jouw medewerker?

Wanneer? Donderdag 25 mei van 15.30 - 18.30 uur
Kaarten via ikt.eventgoose.com

Mail, bel of kijk op de site voor meer informatie! www.ikt.nl