Opinie

Verkiezingen

Opinie

Verkiezingen

Maar hij houdt er dus mee op. En hij niet alleen, de halvekamer en een deel van het kabinet houdt het binnenkort voor gezien. Misschienga je iemand pas echt waarderen als hij weg is. Maar ik houd een beetje mijnhart vast voor de toekomst.

De opvolger van Rutte is Dilan Yeşilgöz-Zegerius. Ik loop nog nietwarm… Bij D66 blijft Rob Jetten zitten. Hij is nu minister voor Klimaat enEnergie. Een nette jongen, lijkt mij.

De man die het moet gaan doen voor links (PvdA/GroenLinks) isFrans Timmermans die de laatste jaren in Brussel Nederland vertegenwoordigde.Hij gaat zich hard maken voor mensen die na een maand hard werken nog geen tweemille bruto krijgen overgemaakt. Hij komt er nog geen dag voor…

De nieuwe leider van het CDA is Henri Bontenbal. Hij zit slechtskort in de kamer en hij werkte als adviseur bij een adviesbureau en bij deCDA-fractie vanaf 2011 waar hij zich bezighield met duurzaamheid, energie enmilieu.

In 2019 zei Bontenbal nog dat het CDA geen toekomst zou hebben alshet alleen een partij voor de boeren zou zijn. Bij de Tweede Kamerverkiezingen2021 stond Bontenbal op de zeventiende plek, hij werd niet direct verkozenomdat het CDA slechts vijftien zetels haalde. Nadat de partij toetrad tot hetkabinet, schoof Bontenbal alsnog de Kamer in.

O ja, in het geschenkenregister van de Tweede Kamer is te lezendat hij in 2021 twee flessen gin van het merk Verdarano heeft gekregen van McEnergy uit Ridderkerk. Voor een klusje neem ik aan…

Maar op wie moeten de ondernemers in dit land nou op stemmentijdens de vervroegde verkiezingen op 22 november?