Opinie

Goed werkgeverschap

Opinie

Goed werkgeverschap

Demissionair minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid: “Ultiem gelukkig zijn op je werk is een utopie, maar een werkgever kan wel invloed uitoefenen op de algemene stemming van zijn medewerkers. Het draait bij het bevorderen van werkgeluk vooral om autonomie en het gevoel van waardering en erkenning. Wie dat voelt, is gelukkiger en daarmee een betere, creatievere en productievere werknemer.”

In deze Twentevisie gaan wij in gesprek met Karien van Gennip. Twentenaren zijn de gelukkigste mensen van Nederland, zo is onderzocht. Niet vreemd dus dat zij naar onze regio afreist voor een werkgeversbijeenkomst met als thema werkgeluk. Goed werkgeverschap is niet alleen goed zijn voor je werknemers. Het is ook het toelaten van diversiteit in de organisatie, bijvoorbeeld door te werken met internationals. “Als je nieuwe culturen toelaat in je organisatie krijg je andere talenten en andere gedachten erbij. Daar zit kans voor verandering, verbetering en vooruitgang”, zo vertelt Jitske Kramer tijdens de Masters of IKT x WTC. Is werken met internationals in Twente dan zo nieuw? Zeker niet, maar het inspireert tot nieuwe werkwijzen. Verder een interview met Moniek Kleinsman. Na een loopbaan in topsport en politiek, profileert ze zichzelf tegenwoordig vooral als kleine zelfstandige. Niet zonder succes, en met de focus op human resource en gezondheidsmanagement.

Tot slot een verhaal over het werken als zzp’er. Want wat als je het werkgeluk niet bij een werkgever vindt? Of als je gewoon liever zelf de touwtjes in handen hebt? Steeds meer mensen kiezen ervoor om te starten als zzp’er. Maar levert dat ook écht werkgeluk op?