Vitale werkomgeving, minder verzuim

Vitale werkomgeving, minder verzuim

Ausems en Kerkvliet richt zich op gezond, veilig en met plezier werken in een vitale omgeving. Uiteindelijk leidt dat tot minder verzuim. “We praten echter niet alleen over verzuim, maar juist over inzetbaarheid: mensen moeten goed en hun hele werkzame leven inzetbaar blijven”, legt operationeel manager Harm Krabbenborg uit.

Welzijn op de werkvloer
De in Hengelo gevestigde arbodienst kijkt daarom vooral naar de werkbeleving binnen een bedrijf. Van Lenthe: “Hoe richt je je werk en organisatie zo in dat mensen er met plezier werken én met plezier blijven werken?” Amplitie, heet dat. Vrij vertaald: welzijn op de werkvloer. “Amplitie richt zich op het versterken van het wel bevinden en het functioneren van medewerkers, in plaats van pas te reageren als een medewerker is uitgevallen.” Dit uitgangspunt past Ausems en Kerkvliet ook in eigen huis toe. Van Lenthe en Krabbenborg daarover: “We doen zelf wat we uitdragen, met positief leiderschap, het ontwikkelen van mensen en organisatie, een positieve werksfeer en groei. Als erkende opleidingsinstelling hebben we zelf bedrijfsartsen in dienst die praktijkopleider zijn voor artsen in opleiding tot bedrijfsarts.” De centrale boodschap van Erik van Lenthe: “zorggoed voor je mensen, zodat ze behouden blijven voor de organisatie, lekker aan het werk zijn en niet uitvallen. Waardering, zinvol werk, leer- en ontwikkelmogelijkheden, leiderschap, vertrouwen: dat zijn enkele factoren die daarbij een rol spelen.” Mensen die zich prettig voelen op de werkvloer zijn bovendien niet zo snel geneigd op zoek te gaan naar een andere werkgever in de huidige krappe arbeidsmarkt.

Erik van Lenthe: “Als leidinggevenden hun medewerkers de ruimte geven, draagt dat bij aan arbeidsvreugde, blijven ze gemotiveerden hebben ze meer energie. Kortom, de hele onderneming heeft er baat bij dat werknemers lekker in hun vel zitten. Wij willen daartoe een partnership creëren tussen de klant en ons.” Meer informatie over onze diensten is te vinden op: www.aenk.nl. U kunt ons natuurlijk ook bellen om een afspraak te maken.