De kennis en ervaring van onze partners leveren de bouwstenen voor ons masterplan groene gezonde leefomgeving

Military Boekelo-Enschede snijdt urgente thema's aan

De kennis en ervaring van onze partners leveren de bouwstenen voor ons masterplan groene gezonde leefomgeving

Military Boekelo-Enschede snijdt urgente thema's aan

De unieke mix van onder meer topsport, business en pleasure heeft ook op meerdere vlakken een enorme impact. Op economisch en maatschappelijk niveau is het een platform voor ambities en ontwikkelingen in stad/regio en provincie. Voorzitter Robert Zandstra is groot voorstander van ‘niet naast elkaar maar met elkaar’ en is blij met ontwikkeling van meer samenwerkingsverbanden.

De organisatie van de Military vindt het daarom ook vanzelfsprekend dat ze naast de focus op internationale topsport, aandacht schenkt aan de wijze waarop ze organiseert en opereert en oog heeft voor mensen omgeving. Sinds 2010 heeft het bestuur een Masterplan Duurzaamheid ingericht op de thema’s afval, energie, logistiek, HRM en inkoop. De opgedane kennis en resultaten zijn voor de Military anno nu aanleiding om dit beleid nieuw elan te geven. Dit betekent doorgroeien en verder ontwikkelen van plan duurzaamheid naar werken aan een Gezonde Groene Leefomgeving.

Gezonde Groene Leefomgeving
“Hierin zijn we uiteraard niet uniek. Bij de meer dan honderd private en publieke partners van de Military zien we vergelijkbare ambities, expertise en initiatieven. Onze sponsors onderschrijven die ambities en de Military is daar een prachtig podium voor,” aldus Robert Zandstra. Dit is uitgemond in het symposium Gezonde Groene Leefomgeving, waar acht partijen hun kennis en ambities delen. Het symposium start met een gezamenlijke bijeenkomst ‘Gelukkig zijn in Twente in de groen technologische topregio Twente’. Een onderwerp dat wordt ingeleid door niemand minder dan Jacco Vonhoff, de voorzitter van MKBNederland.

Zijn speech staat in het teken van ‘werkgeluk’, waarbij de groene leefomgeving en modern werkgeverschap in Twente extra onder de aandacht worden gebracht. Dit als voorwaarde voor het verhogen van het Bruto Twents Geluk. Voorts komen thema’s aan bod als omgaan met de natuur, de arbeidsmarkt, welzijn en welvaart. De partners zijn MKB Twente, Novel-T, ArboNed, Landschap Overijssel, Rabobank, Grolsch en Vebego.

Maar wat heeft de Military hier nu aan? “Heelveel”, aldus Robert Zandstra die zich verheugt op het symposium: “We hopen dat het initiatief een beweging in gang zet. De kennis en ervaring van onze partners leveren de bouwstenen voor ons Masterplan Groene Gezonde Leefomgevingen vormen een basis om ons Masterplan Duurzaamheid weer eens flink af te stoffen.”

Military-hoofdterreinals unieke congreslocatie
Het gaat goed met de activiteiten en initiatieven die niet rechtstreeks verbonden hoeven te zijn aan de paardensport. “De side events zijn de laatste jaren stevig gegroeid en daarmee een groot succes”, vertelt Sandra Melief, verantwoordelijk voor de Herfst-Fair, Military Classic Night- Fair, pers en communicatie en de Side Events. Ze doelt niet alleen op de Herfst-Fair maar ook op het toegenomen aantal congressen, bedrijfspresentaties en bijeenkomsten.

In de Week van de Military zijn meer dan vierduizend business relaties te gast bij een van de bedrijven of organisaties. Het past binnen het concept topsport, business en pleasure waarmee Military Boekelo-Enschede zich profileert. Waar de hospitality-tenten in de cross met name bestemd zijn om op zaterdag relaties in een feestelijke en ontspannen sfeer te ontvangen, worden tijdens de Week van de Military in de paviljoens aan de hoofdring de grotere congressen en bijeenkomsten gehouden. Uiteraard wel in de unieke sfeer en setting van de Military. De bijpassende kleding ontbreekt dan ook niet. Eenmaal per jaar wordt het stof van de Dubarry-laarzen geklopt en de hoed van de kast geraapt om geheel in stijl het Military-terrein te betreden.

“De Military is een unieke congresruimte, zo’n 6000 m2 aan tenten, waarin we onze sponsoren graag meer mogelijkheden bieden dan het ontvangen van de 20.000 relaties op de zaterdag. We bieden ook de doordeweekse dagen van de Military een podium waarop bedrijven en organisaties zich graag laten zien. Om nieuwe producten of diensten te presenteren, een congres over vastgoed, een symposium over sport of dierenwelzijn. Het organiseren van zakelijke bijeenkomsten tijdens de Military heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen.” Zoals het Vastgoedcongres. Sandra Melief: “Het is al ruim tien jaar een vaste waarde in het programma. Bescheiden begonnen maar nu een serieus symposium waar investeerders, private bankers, vastgoedeigenaren en projectontwikkelaarselkaar ontmoeten.” Thema dit jaar: de chaos in de woningmarkt is compleet en zal de komende jaren ook nog wel aanhouden. Sterker nog, de chaos zal alleen maar toenemen. Op korte termijn gaan we de tekorten op de woningmarkt niet oplossen. Hoe komen we hier doorheen? Tijdens het vastgoedcongres nemen Prof.dr. ir. Jan Rotmans en prof. dr. Tom M. Berkhout de bezoekers mee in een boeiende sessie waarbij hoop en inspiratie de hoofdingrediënten zijn. Het eerlijke verhaal over de impact van de verkiezingen en de kansen voor Twente.