Heeft Sales Interim de toekomst?

Heeft Sales Interim de toekomst?

Vraag naar flexibiliteit stijgt
Onze manier van werken en denken is aan het veranderen, we willen het liefst nergens aan vast zitten. We leasen/huren steeds meer in plaats van kopen. Kortom, veel zaken worden flexibeler. Zullen daarom vaste contracten nog wel de norm zijn richting de toekomst? Bij situaties waarbij een vaste/ nieuwe medewerker niet nodig is, kan Sales Interim een goede flexibele oplossing zijn voor een tijdelijke commerciële boost.

Wat is interim?
Ad Interim is een Latijns woord dat ‘tussentijds’ betekent, kortom: opdrachten met een tijdelijk karakter. Interim is in te zetten bij lancering van een product in een nieuwe markt, overbrugging bij periodes van drukte, tijdelijke inzet bij vervanging of uitval van personeel.

Interim / Detachering / Freelance
Behalve interim zijn er nog andere structuren voor tijdelijke opdrachten, echter het verschil is hoe de opdracht betaald wordt en de risico’s zijn bepaald. Freelancers krijgen betaald per gescoorde omzet, genieten veel vrijheid, maar hebben een andere relatie met de opdrachtgever.  Interimmers krijgen hun vergoeding via een urenverantwoording en werkenintensief samen met de opdrachtgever. Detacheerders lopen minder risico, omdat ze een vast salaris ontvangen via een detacheringsbureau.

Voordelen van Interim
Het risico is laag, omdat er betaald wordt voor de gewerkte uren gedurende een tijdelijke periode. Je zit als bedrijf niet aan een langdurig contract vast, je betaalt alleen gedurende het project. Je haalt directe saleservaring in huis om je onderneming een boost te geven of deze te ontzorgen. Een interimmer houdt van uitdagingen en wil zich graag bewijzen in korte tijd. Daarnaast is er geen emotionele binding, waardoor beslissingen makkelijker en sneller worden genomen.

Nadelen van Interim
De binding van de interimmer met de onderneming is lager dan die van het eigen personeel, omdat de samenwerking tijdelijk is. Daarnaast zijn de kosten van een interimmer hoger ten opzichte van iemand in vaste dienst.

Werken we allemaal flexibel in de toekomst?
Wat denk jij, werken wij in de toekomst steeds meer op flexibele basis? Wil je meer weten over interim? Dan informeer ik je graag via steven@commercieelnederland.nl.