Enschede viert een jaar lang feest!

Enschede viert een jaar lang feest!

“Samen met alle Enschedeërs hangen we in 2025 de slingers op. De viering wordt een eerbetoon aan onze geliefde stad”, aldus Albert van Winden, directeur van de speciaal in het leven geroepen Stichting Enschede700. “Onze stichting is onafhankelijk, een die de ideeën uit de stad aanjaagt, verzamelt en beoordeelt. Het doel is om inwoners, organisaties en bedrijven te verbinden, te verweven met elkaar. Voor deze activiteiten heeft de stichting speciaal een website (www.enschede700.nl) laten bouwen waarop mooie ideeën kunnen worden aangemeld. Om deze ideeën concreet te maken, heeft de gemeente Enschede 1 miljoen euro beschik­baar gesteld voor allerlei evenementen. De stichting beheert dit en wil dit bedrag graag verdubbelen met hulp van de gemeenschap, bedrijven en andere sponsoren. Zowel in geld als in spullen. Het belangrijkste doel is natuurlijk om de trots en het enthousiasme voor onze stad te vergroten. Laten we met elkaar de toekomst van Enschede vieren. Een unieke kans om te laten zien wat Enschede in huis heeft als kloppend hart van de regio.Daar gaan we samen met alle Enschedeërs en inwoners van omliggende gemeenten van genieten. Want wie jarig is, trakteert!”

Sociaal weven

De 700ste verjaardag van Enschede is het perfecte moment om onze verbondenheid te vieren. Van historische gebouwen tot nieuwe ontwikkelingen en jong talent: laten we samen genieten van alles wat de stad te bieden heeft.

Hoe gaan we het vieren?

Enschede700 wordt een feest van ontmoeting, samen­werking, verbinding, verwondering en plezier. Samen verleggen we grenzen en verweven we ons textielverleden met de onder­nemende innovatiekracht van nu. Door bij elkaar op de koffie te gaan, in elkaars keuken te kijken en samen prachtige herinneringen te maken. We vieren feest in buurt­huizen, wijken, op scholen, festivalterreinen, parken, in de binnenstad en bij bedrijven.

Kijk op onze website www.enschede700.nl voor meer informatie.

Iedereen doet mee, in Enschede!