Bij FBD alle ruimte voor de spark!

Bij FBD alle ruimte voor de spark!

Vanaf de elfde etage van Magna Porta, de landmarklangs de A35, is het uitzicht over Almelo en omgeving voortreffelijk. Hier zetelt FBD, bemiddelaar voor opdrachtgevers en financiële professionals binnen de bancaire- en verzekeringssector. Want het werkveld is breed. In Twente kent FBD, dat 23 jaar geleden begon in de bancaire wereld, een stevig netwerk. Het bureau is overigens landelijk actief en heeft een tweede vestiging in Amsterdam.

Finance & Control
De laatste jaren is er een groeiende vraag ontstaan naar specialisten op het gebied van Finance & Control. Dat leidde ertoe dat in november vorig jaar een nieuwe business unit werd opgericht: een compleet team met de volledige focus op Finance & Control. Brigitte Pouwels, Leontien Koebrugge en Petra Lammerink zijn nauw betrokken bij de uitbouw van deze nieuwe business unit.

Dit team is aantrekkelijk voor professionals die van afwisseling houden, leggen ze uit. Het past ook bij de ontwikkeling van de laatste jaren, waarbij een levenslang dienstverband minder populair aan het worden is. Het is dan ook een prima overstap voor professionals die graag actiefwillen zijn in verschillende bedrijven, organisaties en branches. Senior- en medior-professionals kunnen zodoende op een aantrekkelijke manier hun blik verruimen bij FBD. En voor junior-experts – HBO’ers met een economische achtergrond – is er een opleidingsprogramma om hun kennis te verdiepen en verbreden. Ze delen doorgaans dezelfde eigenschap: hun DNA bevat enig ondernemerschap. En de persoonlijkheid speelt een belangrijke rol: “Dat maakt het verschil voor onze opdrachtgevers.”

Professionals die vanuit FBD bij opdrachtgevers zijn gedetacheerd, vervullen steeds vaker een adviserende rol, kijken vooral naar toekomstige ontwikkelingen en denken strategisch mee, rekening houdend met factoren als duurzaamheid en maatschappelijke ontwikkelingen. De duur van zo’n periode varieert en is afhankelijk van het project waarvoor ze worden ingeschakeld. Brigitte Pouwels: “Detacheren is een hele mooie verbreding van je loopbaan!”