Betrokken, deskundig en persoonlijk

Assurantie-adviseur Quintes wil zich in Twente onderscheiden

Betrokken, deskundig en persoonlijk

Assurantie-adviseur Quintes wil zich in Twente onderscheiden

Nieuw is Quintes niet: de organisatie bestaat al twaalf jaar en heeft door strategische overnames een groeispurt laten zien, die nog niet ten einde is. Dat geldt ook voor het Twentse kantoor, zegt Edwin Visschedijk die kan bogen op een ruime ervaring in de branche: zijn vader stond aan de wieg van het bekende assurantiekantoor met zijn naam. “Wij hebben ons aangesloten bij Quintes omdat onze eigen ambitie ook is gebaseerd op groei. Door de aansluiting bij Quintes is dat nu mogelijk”, aldus Visschedijk die er nadrukkelijk aan toevoegt wel de Twentse cultuur te koesteren: “We zijn profes­sionals op het gebied van verzekeringen en pensioenen voor het MKB maar ook de bakker om de hoek is uiteraard welkom. We hebben het ons-kent-­ons-gevoel, de gemoedelijkheid. Uiteraard in combinatie met kwaliteit en de gebundelde ervaring van alle kantoren van Quintes.”

Persoonlijke aandacht

Inmiddels heeft Quintes in Oldenzaal enkele portefeuilles over kunnen nemen van kleinere assurantiekantoren.
Zo sloten Bert Veenstra van RVM en Martin Klinker van EuroRisk zich aan bij Quintes. Om goede redenen, zegt Veenstra: “De verzekerings­wereld wordt steeds meer gedomineerd door groei en grote kantoren. Als kleine partij mis je dan slagkracht. Quintes is een grote partij en streeft naar groei. Maar met behoud van elementen die Martin met EuroRisk en ik konden bieden: persoonlijke aandacht, een goede zakenpartner zijn.”

Twentse nuchterheid

Guido van der Horst is kantoordirecteur van de Oldenzaalse vestiging. Hij maakt duidelijk dat Quintes in de regio graag verder zou willen groeien door middel van overnames.“We streven naar landelijk netwerk, misschien wel met verbindingen in het buitenland. Maar aspecten als persoonlijk en betrouwbaar, dat is primair. We willen geen direct writer zijn maar goede persoonlijke relaties onder­houden. En onze typische Twentse nuchterheid is onderscheidend. Naast uite­raard expertise, snel reageren op vragen en situaties en vertrouwen uitstralen.” Wat betreft de naamsbekendheid in Twente, zegt hij: “Dat staat hoog op de agenda. Net als groei, zowel auto­noom als met kwalitatief goede overnames.” Quintes, met het hoofd­kantoor in Waardenburg en in totaal een team van zeven­honderd medewerkers heeft circa 25 volmachten van nationale en inter­nationale verzekerings­maatschappijen. Edwin Visschedijk: “Naast verzekeringen beheren wij uiteraard eveneens collectieve pensioenen. Ook daar geldt weer wat wij als totale organisatie uit­stralen: betrokken, deskundig en persoonlijk. Dat zijn onze kern­waarden en daarmee willen wij het Twentse MKB kennis laten maken.”