Transfers

Directie / Management

Personeelstransfers

De personeelstransfers worden samen met Caroline Kamphuis van CK Search, dé specialist in het zoeken en het selecteren van managers, directeuren en commissarissen gemaakt.

Vanaf 1 december 2022 is Eddy Klement directeur van de Stadsbank Oost Nederland. Klement volgt de sinds maart aangestelde directeur ad interim Harry Rupert op. Eddy Klement is een bekende in de bankwereld en maakt de overstap naar de schuldhulpverlening. Eddy Klement werkte sinds 2006 voor ABN AMRO MeesPierson in de regio en ziet zijn nieuwe functie bij de Stadsbank Oost Nederland met veel energie tegemoet: “ De Stadsbank is een mooie organisatie die de klanten zo goed mogelijk helpt en ondersteunt. Dat is niet zonder uitdagingen. In de huidige tijd is het werk van de Stadsbank cruciaal voor een steeds grotere groep klanten. Naast financiële zaken zit er een groot sociaal deel in het werk van de Stadsbank. Dat spreekt mij aan en juist dat maakt het werken voor de Stadsbank extra boeiend.”

Per 1 december 2022 is Thijs Melief de nieuwe Commercieel Directeur voor de activiteiten van ABN AMRO MeesPierson in Twente. Hij kreeg van afzwaaiend directeur Eddy Klement symbolisch het bord van ‘De Twentsche Bank’ overgedragen, hiermee is de continuïteit gewaarborgd voor klanten en intermediairs. Melief: “ Ik ga deze uitdaging met vertrouwen tegemoet. Het is onze ambitie om het persoonlijke contact met klanten voort te zetten. We blijven met ons team klaarstaan voor alle klanten in de regio Twente. Ik kijk er naar uit om dit team commercieel te leiden.”

Per 1 februari 2023 is Berend Koekkoek de nieuwe Operationeel Directeur van Brood met Spelen | House of XO. In november 2022 verbond hij zich al als projectmanager aan de organisatie. Daarvoor was Koekoek onder andere locatiemanager van Loetje Enschede. Binnen zijn nieuwe rol als Operationeel Directeur van Brood met Spelen is hij verantwoordelijk voor de gehele operatie van events, is hij aanspreekpunt voor leveranciers en businesspartners en waarborgt hij de interne processen. “ Een waanzinnige leuke uitdaging op meerdere vlakken en een mooie stap in mijn carrière binnen een dynamisch en creatieve organisatie.” Berend Koekkoek volgt Jos Mecking op als Operationeel Directeur. Mecking is binnen het bedrijf aangesteld als Algemeen Directeur van Brood met Spelen | House of XO. Het team gaat vol vertrouwen 2023 in.

Jurgen van Houdt wordt de nieuwe burgemeester van de gemeente Rijssen-Holten. De minister van Binnenlandse Zaken moet de voordracht officieel goedkeuren. De verwachting is dat Van Houdt begin maart officieel wordt geïnstalleerd. Sinds 2014 is van Houdt wethouder in Enschede. Hij is daar onder meer verantwoordelijk voor jeugd en gezin, onderwijs, publieke gezondheid, maatschappelijke opvang en is stadsdeel wethouder West.” De heer Van Houdt heeft onder meer bestuurskunde gestudeerd aan de UT en is lid van de ChristenUnie. Volgens de voorzitter van de vertrouwenscommissie en SGP-fractievoorzitter André Scheppink ziet de gemeenteraad van Rijssen-Holten in Van Houdt een burgemeester die heel goed aansluit bij de profielschets. André Scheppink: “ Hij is jong, energiek en aanspreekbaar. Hij wil benaderbaar en herkenbaar zijn voor alle inwoners, maatschappelijke instellingen en ondernemers.” Van Houdt volgt CDA’er Arco Hofland op, die in januari 65 jaar is geworden.

Op 1 juni is Nico-Jan Hoogma gestart als de nieuwe technisch directeur van Heracles Almelo. De Oldenzaler was de afgelopen vier jaar directeur topvoetbal bij de KNVB. Van 2004 tot 2019 was hij als speler, manager en directeur al aan Heracles verbonden. Hoogma tekende een contract voor vier jaar en wordt verantwoordelijk voor het realiseren van de sportieve doelen, de sporttechnische wensen en de programmering om die doelen te faciliteren. Directielid Rob Toussaint blijft zich als directeur richten op de algemene zaken.

Het College van Bestuur heeft professor Maroeska Rovers per 1 september 2022 benoemd als wetenschappelijk directeur van het Technisch Medisch Centrum (TechMed Centrum). Haar benoeming geldt tot 1 september 2026. Maroeska Rovers is momenteel één van de twee (oprichtende) directeuren van Health Innovation Nederland en wetenschappelijk directeur van het expertisecentrum Medische Innovatie & Technologie (MITec) van het Radboudumc.

Onlangs is Leslie van Marle gestart bij Skopos. Ze is een klantgerichte adviseur die samen met de gebruikers naar de best passende business software oplossing zoekt. Zij is op haar sterkst als er structuur gevraagd wordt, zowel in het verbeterproces als in de te optimaliseren processen. CK Search wenst Leslie veel succes.

Remco Timmersmans is onlangs gestart bij Skopos. Remco is een gedreven project- en verandermanager. Samen met een team succesvol implementeren van veranderingen bij klanten is wat hem drijft. Begeleiden van ERP projecten die leiden tot de gewenste veranderingen binnen een organisatie vindt hij geweldig. CK Search wenst Remco veel succes.

Per 1 juni 2022 is Robbie Greving in dienst getreden bij Electromach in de functie van Manager Finance & Control. Robbie heeft ervaring in diverse internationale finance functies en werkte de afgelopen 15 jaar als finance manager bij Opra Turbines Group. In deze functie is Robbie verantwoordelijk voor de Finance activiteiten van R. STAHLELECTROMACH.

Per 1 juni is Peter Smits de nieuwe directeur van Campus & Facility Management Universiteit Twente. Het College van Bestuur heeft Smits benoemd als directeur van de afdeling. De nieuwe directeur heeft al diverse functies vervuld in facility management en vastgoed. Momenteel is Peter Smits directeur van de Brainport Human Campus in Helmond.

Binnenkort start Jaap Loohuis als HR manager bij Power-Packer. In zijn nieuwe functie is Jaap onderdeel van het Global HR Team, waar hij een belangrijke rol speelt in het realiseren van de ambitieuze groeidoelstellingen van Power-Packer. Door zijn ruime ervaring in de HR-wereld is deze functie Jaap op het lijf geschreven. CK Search heeft de werving en selectie vormgegeven voor Power-Packer.

Onlangs is Michiel van Laar gestart als directeur operations bij Permess International. Michiel gaat zich richten op het verder professionaliseren en inrichten van de operationele organisatie. Sinds 2000 is Michiel werkzaam in de industriesector, de afgelopen jaren heeft hij de functie van manager productie bekleed. CK Search verzorgde deze procedure voor Permess International.

Op 1 mei is Anke Tuinhout gestart als clustermanager kwaliteit, ontwikkeling en advies bij Liberein. Na een loopbaan in de ziekenhuiswereld is voor Anke nu de tijd aangebroken om de overstap naar de ouderenzorg te maken. Anke gaat zich onder andere bezighouden met het strategisch perspectief op beleid, kwaliteit en innovatie van haar cluster. CK Search heeft de werving en selectie vormgegeven voor Liberein.

Op 1 mei is Sandra de Weerd-Bredenhoff gestart als operationeel manager bij RJ Safety & Security. Sandra heeft ruime ervaring in verschillende management- en commerciële functies. Door deze ervaring is Sandra de aangewezen persoon om de operationele eindverantwoordelijkheid van drie business units van RJ Safety & Security te dragen. CK Search heeft de procedure voor het RJ Safety & Security begeleid.