Column

Heading

Column

Regels

Wij zijn inmiddels met onze bedrijven gevestigd in landen als Polen, Hongarije en Tsjechië. In Polen zijn de ontwikkelingen het hardst gegaan. Oude generaties leerden slechts twee talen op school, Pools en Russisch, alle andere talen waren verboden. In de afgelopen ruim dertig jaar is er daar zoveel ten goede gekeerd. De huidige generatie is goed opgeleid, spreken hun talen en ze werken keihard met als gevolg dat er stukje bij beetje meer welvaart is gekomen. En dat kon alleen omdat ene Lech Walesa met zijn secundanten op de barricaden gingen vocht voor de vrijheid van alle mensen, weg met al die onzinnige regels en hulde aan het eigen initiatief.

Blijkbaar hebben we in Nederland niets geleerd van het verleden. Ik durf te stellen dat we hier niet ver meer af zijn van het communisme dat in dat soort landen heerste. Het eindresultaat zal zijn dat meer en meer mensen aan de bedelstaf raken. We mogen geen zwarte piet en negerzoen meer zeggen, het woord blank is na zwart ook een ernstig vergrijp, op de autobanen mogen we nog maar 100 km per uur, onze chauffeurs krijgen bekeuringen van duizenden euro’s als ze een paar minuten teveel rijtijd hebben. We mogen niet meer met cash geld betalen, enzovoorts.

Onze boeren, vissers, bakkers, bloemenkwekers, bloemisten et cetera. worden met harde hand de nek omgedraaid en onze burgers worden op onnodig hoge kosten gejaagd door een overheid die verdrinkt in het bedenken van regels, bovendien regels die niet of nauwelijks te controleren zijn omdat we daarvoor veel te weinig ambtenaren hebben. Te weinig ambtenaren!? Google zegt dat we in ons niets voorstellende landje 2360 overheidswerkgevers hebben met een miljoen werknemers. Een miljoen (!) werknemers die om kwart over vier en masse naar huis rennen. De gewone man en vrouw accepteert deze onzin niet, en terecht. We moeten ook in Nederland weer vechten voor onze vrijheid, ‘onze Lech Walesa’ moet alleen nog opstaan. Alleen in Oekraïne hebben ze het nog slechter vanwege een hele enge communist die zijn eigen regels bedenkt.