Column

Heading

Column

Koudwatervrees

Helaas constateer ik bij veel huizenbezitters nog koudwatervrees als het de mogelijkheden betreft om het energieverbruik omlaag te brengen. Terwijl daar juist nu alle aanleiding toe is. De vraag is dan waarom woningeigenaren nog onvoldoende inzien dat er wat moet gebeuren. Het is niet onwaarschijnlijk dat gedacht wordt dat het treffen van maatregelen een tijdrovende en vooral kostbare aangelegenheid is. Wie zich er in verdiept komt echter snel tot de conclusie dat de route naar een duurzamere woning en dus lagere woonlasten niet zo omslachtig en ingrijpend hoeft te zijn. Een goed voorbeeld is het verhuismoment. De verkoper vertrekt en de nieuwe eigenaar staat voor een leeg huis. Een ideaal moment om triple glas te plaatsen, de zolder te isoleren of zelfs vloerverwarming aan te leggen.

Adviseren
Voor de makelaar is het de uitdaging om daarin te adviseren. Want een makelaar heeft verstand van woningen en ziet snel de mogelijkheden. Die liggen niet alleen op het gebied van isolerende maatregelen. Het adviseren over de financiële aspecten, de mogelijkheden om subsidie te verkrijgen en de bouwbegeleiding tellen mee. De praktijk leert inmiddels dat met een kleine verhoging van de hypotheek veel kan worden bereikt. Zoveel dat de maandlasten snel dalen en de investering binnen afzienbare termijn wordt terugverdiend. En niet te vergeten: je leeft in een comfortabel huis, dat bij een eventuele verkoop op een later tijdstip gunstiger in de markt ligt.

GavoorA
Meerdere partijen van makelaars tot isolatie- adviseurs, bouwkundige partners en subsidie-specialisten hebben het initiatief genomen voor GavoorA. Een interessant platform dat voor alle woningbezitters advies en begeleiding biedt voor een duurzamere woning. Een persoonlijke adviseur ontzorgt de klant volledig; van advies op maat en offertes tot de uitvoering en de oplevering. GavoorA bewijst dat verduurzaming, meer comfort en vooral het besparen op energie hand in hand kunnen gaan. Maar, bovenal geeft het initiatief een woningbezitter duidelijkheid over wat duurzaam wonen oplevert.

Meer weten over GavoorA? Ga naar de website: GavoorA.nl