Advertorial

Technologische oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen

Advertorial

Technologische oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen

Demcon ontwikkelt, produceert en levert hoogwaardige technologie en innovatieve producten. De onderneming werkt aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen in de markten aerospace, agri & food, defense & security, high-tech systems & materials, life sciences & health, smart industry en water & maritime.

Creativiteit en technologie
Ruim twintig bedrijven met hun unieke expertises vormen de Demcon group, op locaties in Best, Delft, Enschede, Groningen, Leiden, Maastricht, Münster, Singapore en Tokyo. Oprichters zijn ondernemer Dennis Schipper en technisch geweten Peter Rutgers. “Onze passie is creativiteit en technische vaardigheden combineren voor het oplossen van complexe vraagstukken. Daarnaast stimuleren we ondernemerschap en investeren we in talent en onderwijs.”

Geslachtsbepaling in het ei
Een project waar Demcon met In Ovo aan werkt is technologie voor geslachtsbepaling van kuikens in het ei. “Wij hebben het proces eromheen geautomatiseerd en bouwen de machines. Dit voorkomt het uitbroeden van eieren met onproductieve haantjes en daarmee dierenleed. Hier komen onze maatschappelijke inzet en ervaring met industriële automatisering samen.”

Vergroening procesindustrie
Nieuw voor Demcon is procestechnologie, sinds de overname van Suster. Deze UT-spin-off draagt met onderzoek en procesontwikkeling bij aan vergroening van de procesindustrie. “Nu kan Demcon Suster grotere en complexere opdrachten uitvoeren voor recycling en verwaarding van afvalstoffen”, verklaart Schipper. “En Demcon heeft een entree in de duurzame procestechnologie en circulaire economie.”  

CEO Dennis Schipper.

Demcon

T. 088 - 115 20 00 | www.demcon.com