NIEUW SYSTEEM VAN STULZ

Supersnelle installatie van Luchtbehandelingskasten

NIEUW SYSTEEM VAN STULZ

Supersnelle installatie van Luchtbehandelingskasten

ClimaPac Compact
Goed nieuws voor die laatste groep want de grootste importeur van de meest gebruikte units - die van Mitsubishi Heavy Industries - STULZ, ontwikkelde een systeem dat het werk van installateurs stukken gemakkelijker maakt. Rob Neutink, vertegenwoordiger van STULZ in onze regio vertelt: “Ons product, de ClimaPac Compact, is Plug-and-Play en kan bovendien supersnel dus binnen zes weken tot acht weken, worden geleverd omdat we ze in eigen huis bouwen in ons hoofdkantoor in Hoofddorp. De montage-afdeling stelt de units samen. Op het zelfdragende frame komt een rooster voor de warmtepompen die inclusief zijn. De unit wordt aangesloten, gesoldeerd, afgeperst en gevacumeerd, ingesteld op de specificaties van de klant én uitgebreid getest. Een installateur hoeft nu alleen nog maar het dak op met het frame, de unit aan te sluiten op het kanaal en dan is het Plug-and-Play. Nodig ook, want de vraag naar luchtbehandelingskasten stijgt enorm.”

De ClimaPac Compact heeft verder als voordeel dat het energiezuinig is en dus goedkoper voor de consument. “Sinds de energiecrisis is het steeds belangrijker geworden dat klimaatsystemen niet alleen kunnen koelen, maar ook kunnen verwarmen”, stelt Neutink. “Ons nieuwe systeem is daarop aangepast en ook zeer bruikbaar voor scholen waar een laag energieverbruik en een gezond binnenklimaat steeds belangrijker wordt. Met sensoren meten we het CO2 gehalte en daarop acteert de installatie.”

STULZ bestaat sinds 1959 en is actief in 140 landen. Het bedrijf is wereldwijd één van de marktleiders in de koeling van datacenters en is de grootste importeur van Mitsubishi Heavy Industries en airconditioningsystemen in Europa. Hoewel het hoofdkantoor in het westen van het land staat, is STULZ stevig verankerd in onze regio. Bij evenementen als Military Boekelo-Enschede is het bedrijf steevast aanwezig en worden klanten uitgenodigd om met elkaar te kunnen netwerken. “Als vertegenwoordiger kom ik natuurlijk overal”, vertelt Neutink. “Natuurlijk voor de verkoop, maar ik vind het fantastisch om installateurs, of het nu grotere bedrijven of zzp’ers zijn, aan elkaar te koppelen. Zo komen mooie samenwerkingen tot stand. Een evenement als de Military is daar zeer geschikt voor.”

STULZ GROEP B.V.
Jacobus Ahrendlaan 3, Hoofddorp
T.: 020 - 545 1111
www.stulz.nl