Agenda

Twente Ballooning Oldenzaal

AGENDA

Twente Ballooning Oldenzaal

Op woensdag 21 t/m zaterdag 24 augustus 2024 vindt de volgende complete editie van Twente Ballooning plaats. In het allereerste jaar waren er slechts tien ballonnen en enkele honderden toeschouwers. In de loop der jaren meldden zich piloten uit alle delen van de wereld en werd het aantal deelnemende ballonnen groter. Ook de publieke belangstelling nam explosief toe. In 1991 verhuisde het Twentse summer event naar Recreatiepark het Hulsbeek in Oldenzaal, ook toen werd de naam gewijzigd in Twente Ballooning.

Twente Ballooning Nightglow
Op vrijdag is de Nightglow, een onder Tukkers bekend fenomeen. Ben je er nog nooit geweest? Jammer. Want in woorden uitleggen wat de Nightglow met je doet is heel erg lastig. De muziek, het vuurwerk, de ballonnen, het licht, het water, de mensen en de sfeer. Alles is op elkaar afgestemd en álles klopt. Ik zeg niet dat je moet, dat doen wij in Twente nooit, maar als jij in de gelegenheid bent om de Nightglow te bezoeken, ga dan! Deze ervaring maakt je bezoekje aan Twente compleet.

Tips voor bezoekers
Houd de website van Twente Ballooning in de gaten voor de weersverwachting. Via kleurcodes word je op de hoogte gehouden van het wel of niet doorgaan van het evenement. Ook vind je er de actuele tijden van de ballonopstijgingen. Zonde als je voor niets of te laat naar het Hulsbeek rijdt. Wil je niet in de rij staan bij de kassa's? Zorg er dan voor dat je vooraf online entreekaarten en munten koopt.