PartsPoint kan met elke auto communiceren

“Wij laten elke garagehouder en dealer beter functioneren”

PartsPoint kan met elke auto communiceren

“Wij laten elke garagehouder en dealer beter functioneren”

PartsPoint is geen eenvoudige onderdelenleverancier waar het garagebedrijf alleen maar onderdelen kan bestellen voor het rijdend wagenpark. Integendeel, PartsPoint ‘staat naast’ de garagehouder, werkt samen met de ondernemer en zorgt dat die optimaal kan functioneren. “Voor een ondernemer is zijn autobedrijf zijn leven. Bij PartsPoint is automotive ons leven. We helpen de ondernemers met een ongelooflijk breed assortiment aan producten.” Noem PartsPoint oneerbiedig de voorraadkast van alle autobedrijven. “Er zijn zoveel modellen die regelmatig een update ondergaan, waar tevens voor al die modellen vaak verschillende onderdelen gebruikt worden. Het is bijna niet te doen voor de garagebedrijven om alles zelf op voorraad te houden.” Dat doet PartsPoint dus. Maar als de garagebedrijven zelf geen voorraad houden, kan dat de snelheid van werken wellicht beperken, dan kan de monteur niet verder. Camps lacht en zegt: “Die kans is niet groot, we leveren dagelijks vanuit de PartsPoint vestigingen tussen de vijf en acht keer per dag. Tevens tot twee keer per dag extra aanvulling vanuit vijf grote, centrale depots locaties in Nederland en één in België. Over de impact van PartsPoint: het moederbedrijf van PartsPoint, Alliance Automotive Group Benelux, is onderdeel van het Amerikaanse GPC (Genuine Parts Company). Wereldwijd het grootste bedrijf in de automotive aftermarkt. “Onze eigen garageformules komen als allerbeste uit het ROSA-onderzoek van BOVAG 2022, met prachtige rapportcijfers. Zowel CarProf als Autovakmeester staan gezamenlijk op plek 1 met maar liefst een rapportcijfer van 8,9.”

Kennis en ervaring

“We ondersteunen onze klanten met ICT, logistiek, voorraad, marketing en met ‘schappen’ vol kennis en ervaring. Wij zeggen altijd: ‘U wilt uw klanten nu en voor de toekomst goed bedienen? Wij helpen u daarbij. U wilt omzet en marge maken. Wij helpen daarbij’,” aldus Bert Wolbers, accountmanager bij PartsPoint in de regio Twente. “We merken dat garagisten onze bredere ondersteuning in de bedrijfsvoering waarderen en een zeer welkome steun in de rug vinden.” Wolbers bezoekt veel autobedrijven. Wijnand Elshof regiomanager Oost Nederland vult aan: “Wij bieden het meest complete systeem van technische ondersteuning en training in de automotive industrie. Daarom hebben wij ook zeer ervaren professionals in onze vestigingen. ‘Wij helpen u met uw klanten, vandaag en morgen’. “Toekomstbestendig zijn is een groot goed. Met al onze kennis in huis en onze wereldwijde ervaring kunnen we beter en sneller inspelen op marktontwikkelingen.”

NexDrive

En als je over ‘morgen’, de toekomst praat, praat je in de automotive vooral over elektrische auto’s. De hele sector zal totaal veranderen. Geen fossiele brandstof meer, maar rijden op accu’s. “Wij hebben voor onze klanten ‘NexDrive’ ontwikkeld; ook voor elektrische auto’s moet je bij ons zijn. De nieuwe EV-rijder moet natuurlijk wel weten dat hij voor onderhoud, reparatie en service aan zijn nieuwe EV ook nog steeds bij zijn eigen universele garage terecht kan.” Het legendarische Amerikaanse onderdelenmerk NAPA past ook in dat kader. Het komt niet als een verrassing; zoals bekend is Alliance Automotive Group Benelux volledig in handen van Genuine Parts Company (GPC), de grootste automotive onderdelendistributeur ter wereld met onder meer activiteiten in Noord- Amerika, Europa en Australië. GPC is tevens oprichter en eigenaar van de onderdelenketen en het (private label) merk NAPA. Elektrisch rijden lijkt ook al weer achterhaald. Er wordt al gesproken over waterstof. En wat komt daarna? “PartsPoint is overal op voorbereid. Wij zijn toekomstbestendig en helpen onze klanten waar we kunnen. Door richting te geven en te helpen klaar te zijn voor de volgende generatie voertuigen,” aldus Camps. “NexDrive is hét EV/hybride concept voor het universele autobedrijf. Met dit concept werken onze klanten, de garagehouders en dealers met het hoogwaardige EV-gereedschap van AAGB. We helpen op technisch vlak, met gecertificeerde opleidingen, veel techniek maar ook een uitgebreid pakket aan marketing ondersteuning. We weten alles van elk merk auto. En we hebben alle apparatuur in huis om met elk type auto te kunnen communiceren. En dit zal niet alleen in Nederland het geval zijn, NexDrive wordt wereldwijd door AAG/GPC uitgerold de komende tijd.”