Verdwaald in een jungle van regels

Verdwaald in een jungle van regels

Het is overigens sowieso te gek voor woorden welke beweging naar links de VVD de laatste jaren maakt. Ik ken Mark Rutte en andere VVD’ers persoonlijk, ik begrijp werkelijk niet dat ze zwijgend aan de kant blijven staan en alles zo gelaten over zich heen laten gaan.

Natuurlijk kan er met de jaren sprake zijn van voortschrijdend inzicht en moet ieder mens bereid zijn om zijn of haarmening bij te stellen. Maar het kan niet zo zijn dat een zo belangrijke beroepsgroep voor Nederland op deze keiharde en niemand en niets ontziende manier wordt aangepakt en op een brute wijze de nek wordt omgedraaid. Een beroepsgroep die dagelijks met keihard werken voorziet in onze voedselvoorzieningen ook vooral een beroepsgroep die dagelijks onze natuur onderhoudt. Voor dit beleid gaan we later een hele dure rekening betalen en dan heb ik het niet alleen over geld. Dit beleid leidt ons regelrecht naar de hongersnood.

Als er iets is wat bij de natuur hoort dan is het dat de koeien door de boer in de we iworden gelaten. En is het werkelijk te gek voor woorden dat de boer daar een vergunning voor aan moet vragen. Wij hebben zelf een vrij grote transport onderneming. Gaan ze ons straks ook opleggen om een vergunning aan te vragen als we onze vrachtwagens de weg op willen sturen. Dan zijn de schappen in de supermarkt heel snel leeg. We weten allemaal hoe de gemiddelde consument overgaat op hamstergedrag bij het horen van slecht nieuws. We hebben vast nog wel op ons netvlies hoe de toiletrollen met bergen tegelijk uit de supermarkt werden gesleept.

Het is vandaag de dag van het grote boerenprotest in Stroe. Ik ben tegen de meeste demonstraties in ons kleinzielige landje (vooral al die onzinnige milieu demonstraties en nog het meest ergerlijk zijn hele jonge kinderen die meedoen omdat ze totaal gehersenspoeld zijn door onze linkse onderwijzers) maar de demonstratie van vandaag ondersteun ik van harte. Onze vrachtwagens ondervinden veel oponthoud vandaag en dat kost veel geld. Voor onze boeren heb ik dat graag over.

Den Haag/Brussel: beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Het kan nog steeds.