Directeur Rianne Doeschot: “Door de coronatijd hebben we onze leden niet kunnen benaderen op de manier die we zouden willen. We zijn gaan nadenken over hoe we de verbinding toch zouden kunnen blijven leggen en we kwamen uit bij deze app die bij businessclubs in de voetbalwereld veel wordt gebruikt. Met enige aanpassingen hebben we een app samengesteld die voor onze leden geschikt is.”
Waardevolle contacten
Rianne en communicatiemanager Marieke Bolink zijn enthousiast over de mogelijkheden die deze digitale weg biedt. “Het is een prachtige aanvulling op de fysieke events”, stelt Marieke. “De contactgegevens van leden zijn bijvoorbeeld altijd in te zien. Zo kunnen mensen zich goed voorbereiden als ze naar een event komen. Ze kunnen checken wie er allemaal aanwezig zullen zijn en vooraf bepalen met wie ze in gesprek willen gaan. Naderhand gegevens opzoeken kan uiteraard ook. Een eigen notitie maken bij een contactpersoon is ook mogelijk zodat je altijd weet met wie je over welke onderwerpen hebt gesproken. Op deze manier ontstaan er waardevolle, dedecated contacten.”
Dichter bij leden
“Door de app komen we dichter bij onze leden te staan. Ik kan na een event een poll-vraag uitdoen en zo meteen te weten komen wat mensen van een bijeenkomst vonden”, zegt Rianne die aangeeft dat er nog veel meer mogelijk is. “Een nieuw lid dat zich digitaal voorstelt bijvoorbeeld zodat iedereen een beeld heeft, maar ook de mogelijkheid om foto’s of documenten terug te kijken op je telefoon.” “Op een gemakkelijke manier bouwen we een community”, gaat Marieke verder. “Iedereen heeft een telefoon en is gewend om online te zijn. Als IKT gaan we mee in deze digitalisering.”
Eigenaarschap
Volgens Rianne is de app een belangrijk instrument waarmee verbinding gemaakt kan worden. “Het vergt voor leden wel enige tijdsinvestering om de app te leren gebruiken, maar de voordelen zijn groot. Je kunt het netwerken van nu niet meer vergelijken met dat van vijf jaar geleden. Digitalisering zoals ook door onze app zie je steeds meer. Netwerken is meer hybride geworden. Maar ook merk je dat het niet alleen maar meer de directeuren van bedrijven zijn die met elkaar netwerken. Meer en meer krijgen mensen eigenaarschap en dat is goed. Als je twee mensen in hun eigen vakgebied met elkaar in contact brengt, krijgt zo’n contact veel meer inhoud.”
"Het is een prachtige aanvulling op de fysieke events"
Events gericht op persoonlijke, business en regio-ontwikkelingen
IKT, dat in 1975 is opgericht, organiseert gemiddeld twee evenementen per maand voor de leden. “Tussendoor hebben we ook een aantal kleinere bijeenkomsten”, vertelt Rianne. “Soms thematisch, zoals laatst over grensoverschrijdend gedrag. We hebben twee van onze leden, een vertrouwenspersoon en een jurist arbeidsrecht aan het woord gelaten over dit onderwerp in interview-setting waardoor we het thema van meerdere kanten konden belichten. Onze events richten zich op persoonlijke, business en regionale ontwikkelingen. Wat heeft de regio bijvoorbeeld nodig op het gebied van talentbehoud, innovatie en stedelijke ontwikkeling? We staan ook in nauw contact met onderwijs en overheid. Door die bruggen met elkaar te slaan kunnen we inspelen op actualiteit en de behoeften van de ondernemer, branche of regio. Het is mooi om te zien op hoeveel verschillende manieren contact kan ontstaan.
Als IKT proberen we de drempel om iemand die je nog niet kent aan te spreken weg te halen. Zelfs voor iemand die het al jaren doet, blijft het spannend om te doen. Door de app kun je als je wilt zelfs voor een netwerkbijeenkomst al met elkaar in contact komen en is het event zelf de kers op de taart. Of het nou om fysiek of digitaal gaat, het uitgangspunt is altijd inspirerend, krachtig, Twents de verbinding te leggen. Dat is IKT.”