KroeseWevers subsidieadvies ondersteunt bij duurzame innovatie

€ 475.000 euro subsidie voor slimme buurtbatterij

KroeseWevers subsidieadvies ondersteunt bij duurzame innovatie

€ 475.000 euro subsidie voor slimme buurtbatterij

Innovatieve batterij
Op het Indiëterrein in Almelo ontwikkelt Ter Steege Bouw Vastgoed sinds 2014 nieuwe woningen. De bewoners van acht nieuwe huurwoningen in de Oude Weverij krijgen deze zomer een duurzaam energiesysteem met een zogenaamde buurtbatterij. De Vanadium Redox Flow batterij van leverancier en systeemintegrator Contour Advanced Systems bv, slaat het overschot op van de energie die de zonnepanelen produceren op zonnige dagen. Een uitkomst als we woningen niet meer met gas willen verwarmen, want het opslaan van duurzame energie is en blijft een uitdaging de komende jaren. “We willen op deze manier ervaringen opdoen en leren van deze samenwerking”, vertellen directeuren Johan Riezebos en Rudy Weghorst van Ter Steege.

Meedenken over subsidiekansen
Om de oplossing in de praktijk te ontwikkelen en te onderzoeken, krijgt KroeseWevers de vraag om mee te denken over subsidiemogelijkheden. Dit gebeurt al in een vroeg stadium. KroeseWevers adviseert niet alleen over de subsidie, maar speelt ook een rol in het bij elkaar brengen van interessante projectpartners. Een mix van mkb-bedrijven en de Universiteit Twente.

Kennis en geld samengebracht
KroeseWevers brengt met haar advies en netwerk kennis en geld bij elkaar voor het pilotproject. “Bij zo’n subsidieaanvraag komt er behoorlijk wat bij kijken. Dat is echt niet iets wat je er even bij kunt doen”, volgens Ter Steege-directeur Johan Riezebos. Het samenwerkingsverband krijgt met de ondersteuning van KroeseWevers Subsidieadvies een subsidie toegekend van € 475.000 uit de regeling Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+), die is verdeeld onder de Universiteit Twente en de verschillende projectpartners.