Het Job- en Bedrijvenportal van Twente Board

Creatieve denkers en doeners gezocht

Het Job- en Bedrijvenportal van Twente Board

Creatieve denkers en doeners gezocht

Toen Caren Dijkhuis hoorde over dit initiatief van de Twente Board werd ze direct enthousiast. “Na jarenlang werkzaam te zijn geweest in de traditionele arbeidsbemiddeling, zag ik direct de voordelen van dit portal”, zegt ze. “Er zijn alleen al binnen Twente zo’n 200 initiatieven rondom het talentvraagstuk, die soms overlap hebben, maar waarin geen samenhang is. Hierdoor zien werkzoekenden en ondernemers met een vacature soms door de bomen het bos niet meer. Binnen het Job- en Bedrijvenportal worden alle banen, bedrijven, afstudeerders en werkzoekenden binnen Twente bij elkaar gebracht, waardoor het vinden van de juiste match een stuk sneller en gemakkelijker gaat.”

Werken en leven in Twente

Het Jobportal is geïntegreerd in het bestaande platform twente.com waar naast vacatures en interessante innovaties over de Twentse bedrijven allerlei informatie is te vinden over het wonen en leven in Twente. Zeker voor mensen buiten Twente is dat waardevolle informatie. Behalve die fantastische job, zien ze zonder verder te hoeven googelen ook meteen hoe mooi Twente is, hoe fijn je er kunt wonen en wat je er allemaal kan doen aan vrijetijdsbesteding. Dat trekt mensen eerder over de streep om te kiezen voor Twente. Vanaf dit najaar kan in het Job- en Bedrijvenportaal een match worden gemaakt op basis van de soft skills en persoonlijkheid van een werkzoekende. “De intrinsieke drijfveren van een werkzoekende worden dan gematched aan de bedrijfscultuur van de bedrijven in Twente”, vertelt Caren.

Topregio

Toen ze vernam dat Twente Board voor dit portal een partnermanager zocht, aarzelde ze dan ook geen moment en solliciteerde op die functie. “Mijn passie om de juiste mensen te binden aan organisaties kan ik voortzetten bij Twente Board, maar dan vanuit een ander perspectief – het oplossen van dit belangrijke vraagstuk”, vertelt ze. “Twente Board is een unieke samenwerking tussen ondernemers, onderwijsinstellingen en overheid. Samen hebben we één belang en dat is het versterken van het ecosysteem in Twente. Dit doen we door mee te denken en te investeren in kansrijke en innovatieve projecten. Ons uiteindelijke doel is een groene topregio waar het goed, wonen, werken en leven is. Ik vind het fantastisch om daaraan bij te dragen.”

On the road

Sinds 1 april is Caren on the road om het Job-en Bedrijvenportal onder de aandacht te brengen bij de Twentse ondernemers en uit te leggen hoe de ingenieuze zoekmachine werkt. “Het portal is bedoeld om lijntjes te leggen met talent binnen en buiten Twente, zodat we hen actief kunnen informeren over relevante zaken”, legt ze uit. “De ‘aanbodkant’ binnen de online zoekmachine kent vier onderdelen: werken, wonen, vrije tijd en jezelf ontwikkelen. Op dit moment komen er zo’n 30.000 bezoekers per maand op twente.com. De interesses van deze bezoekers matchen we aan de content, de bedrijven en vacatures. Als iemand de tag ‘robotica’ aan zijn profiel heeft toegevoegd, ontvangt hij alle relevante content die wij op het vlak van robotica hebben.”

Betere wereld

In de aanbodkant wordt ook in één oogopslag duidelijk op welke manieren bedrijven een bijdrage leveren aan een betere wereld. “In het portal is een link gelegd met de Sustainable Development Goals van de VN. Ben je bijvoorbeeld benieuwd welk bedrijf in Twente bijdraagt aan de energietransitie, dan zie je dit met één muisklik”, vertelt Caren. “Die tags in het nieuwe portal zijn absoluut uniek. Iets soortgelijks bestaat nog niet in Nederland. We gaan het nog verder uitbouwen.”

Maatwerk

Waar Twente Board naast de ontwikkeling van het Jobportal ook bij wil ondersteunen is dat wanneer bijvoorbeeld meerdere ICT-bedrijven op zoek zijn naar ICT-talent, zij dan samen een doelgroepgerichte campagne voeren om dat talent hierheen te halen. “Hiermee bieden we ICT-talent meer aan dan alleen een bedrijf om bij te werken. Het nieuwe portal is faciliterend voor heel Twente. Hier kan elke organisatie en kennisinstelling baat bij hebben.”

Ambitie

Nu het portal staat, is het zaak om zowel de vraag- als aanbodkant zo snel mogelijk te vullen. “We hebben ruim 55.000 studenten in Twente en onze ambitie is dat na een jaar 15.000 van hen zich hebben aangemeld”, stelt ze. “Als dan van de bijna 25.000 bedrijven in Twente zich dan ook 15.000 hebben ingeschreven, dan hebben we een geweldige start om jonge mensen al vroeg in contact met organisaties in Twente te brengen en verwacht ik dat het steeds gemakkelijker wordt om vacatures in te vullen. Dat is iets waar we allemaal baat bij hebben, maar we moeten het wel echt samen doen.”  

Binnenkort komt Caren Dijkhuis ook bij jou op de koffie. Kan je niet wachten? Maak dan alvast een afspraak via c.dijkhuis@twenteboard.nl of 06 1881 3253.