Twente Mobiel en SMART bundelen krachten

De gemeente Enschede en Twente Mobiel werken al jaren samen om reisgedrag van forenzen zo slim en duurzaam mogelijk te maken. De volgende stap die ze daarin nemen is het combineren van twee succesvolle producten: de verkeerscamera’s van Twente Mobiel en de SMART-app van de gemeente Enschede. De Enschedese wethouder Jurgen van Houdt is enthousiast over de samenwerking: “SMART heeft al veel te bieden voor fietsers en door deze uitbreiding helpen we ook automobilisten om zo duurzaam en slim mogelijk te reizen.”

Verkeerscamera’s
Op 14 drukke verkeerspunten in Twente hangen camera’s die live uitzenden. Automobilisten kunnen de beelden voor vertrek bekijken en bepalen of ze op pad gaan, later vertrekken of bijvoorbeeld een andere route of de fiets nemen. “In Twente is de spitsperiode maar een korte periode hevig. Een oplossing is spreiding van de vertrektijden buiten de spits. Op basis van de beelden van de verkeerscamera’s kan de automobilist besluiten later te vertrekken in plaats van ongeïnformeerd de weg op te gaan,” aldus Matty Plante, Projectleider Twente Mobiel.

SMART-app
De app SMART Mobiliteit is een handige, gratis app die helpt slimmer en bewuster van, naar en in Twente te reizen. Met SMART zijn punten te verdienen. SMART gebruikers sparen een punt per gefietste of gelopen kilometer. Door mee te doen aan, uitdagingen zijn meer punten te verzamelen. Deze punten kunnen bij lokale ondernemers omgewisseld worden voor korting. Daarnaast krijgen fietsers met de SMART-app sneller groen bij de verkeerslichten nu al op de Hengelosestraat en Gronausestraat in Enschede.

Twente Mobiel
Twente Mobiel helpt werkgevers bij effectief mobiliteitsbeleid door het geven van advies, ondersteuning en samen realiseren van acties en projecten. Samen streven ze naar slimme en duurzame mobiliteit in de regio. Mogelijke projecten n zijn: stimulering van het fietsgebruik, openbaar vervoer, carpoolen of flexibel werken (thuiswerken). Zo wordt het woon-werkverkeer groener, goedkoper en gezonder. Twente Mobiel onderscheidt vier belangrijke thema’s: kostenbeheersing, duurzaamheid, gezondheid en bereikbaarheid.

 

Foto: 50plusinnederland.nl

Gerelateerd nieuws

Realisatie door Internetbureau Creative ICT